PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Zvuk bez slike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24169)

SniperWolf 19.08.2005. 12:29

Zvuk bez slike

Evo baš mi neki dan dođe susjeda s CD-om da hoće vidjet neki DivX,ok gasim ja NFSU2 i palim BS player, i zaćuđuju me boje, kao da ih ima 256! Ok idem ja u WMP no i tamo isto sranje, i nakon 2 dana evo opet susjeda hoće gledat film pita da sad probamo možda se komp zblesiro i palim ja BSplayer i sad pak uopće nema slike!!! ok, idem ja reinstallirat DivX, odem add/remove i maknem sve što u nazivu ima DivX:D i uzmem bug DVD instaliram DivX player i opet ništa....btw. imam Gspot ali nemam blage kako se koristiti njime...:confused:

burke 19.08.2005. 16:38

nije Divx jedini filter.....to i znaš

ja sebi uvijek stavim Nimo Codec Pak/ FFDShow/ i nakeljiim novu verziju Xvid-a i Divx-a

za G spot....kad ga pokreneš odeš na open file...gornji ljevi kut...negdje na desnoj strni ispisat će ti koliko kodeka tvrdi da može odradit posaso koji treba (imaš i za audio i za video).....pritisni "render" ......kodeci koji imaju najveći "merit" će odradit radnju

znaći ako imaš tri kodeka po Gspotu koji kažu da mogu odradit video dio radnje 1 2 3 a kad si stisnio render to je odradio kodek 1 onda on pravi probleme i treba ga odjavit -skinit ili mu smanjit merit

za ovo je zgodan program zoomplayer

nadam se da sam malo pomogo, ak ne ti pitaj još:beer:

tor 19.08.2005. 16:44

FFdshow je sve što ti treba...

SniperWolf 19.08.2005. 17:12

Budem probao patljat malo s Gspotom...instalirat ću Coda Codec Pack isto pa vidjet...;-)

Jelc 19.08.2005. 22:21

Pogledaj malo po Nvidia podforumu-ljudi su se bunili da im sa nekom verzijom drivera nije dobro radio DivX.

Darth Vader 19.08.2005. 22:33

Citiraj:

Originally posted by tor
FFdshow je sve što ti treba...
upravo tako, neznam zasto ljudi stavljaju toliko brdo kodeka kad jednostavno uzmes ffdshow ili k-lite i to je to. Mozda nekom treba al ja dosad nisam imao nikakvih bedova sa ffdshow...

miso 19.08.2005. 23:59

FFDSHOW RULES,AKO NE RADI S NJIM ONDA JE DO DRIVERA OD GRAFICKE-IMAO SAM ISKUSTVA S TIM!!!
NARAVNO UZ FFDSHOW TREBAS IMAT I INSTALIRAN NEKI PLAYER TIPA BSPLAYER,DIVX PLAYER...

MRKONJA 20.08.2005. 00:10

Citiraj:

Originally posted by miso
FFDSHOW RULES,AKO NE RADI S NJIM ONDA JE DO DRIVERA OD GRAFICKE-IMAO SAM ISKUSTVA S TIM!!!
NARAVNO UZ FFDSHOW TREBAS IMAT I INSTALIRAN NEKI PLAYER TIPA BSPLAYER,DIVX PLAYER...

Prestani se derat i ugasi caps lock:rolleyes:
Meni ff-dshow uvijek radi probleme,kvaliteta slike je lošija,nekad mi breka windowse,jedno vrijeme mi je radio mirroring. Većinom koristim neki codec pack i nema nikakvih problema.

BSA<AK-47> 20.08.2005. 09:02

moj glas za K-Lite
baš nikad nisam imao problema sa niti jednim filmom ili slično
i svima frendovima preporučujem da ga stave
:beer:

tor 20.08.2005. 11:02

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Prestani se derat i ugasi caps lock:rolleyes:
Meni ff-dshow uvijek radi probleme,kvaliteta slike je lošija,nekad mi breka windowse,jedno vrijeme mi je radio mirroring. Većinom koristim neki codec pack i nema nikakvih problema.

Pa čuj, ff treba i podesiti a ne samo instalirati. Treba ga registrirati s playerom, podesiti u njemu postprocesing, zvuk...A naravno to sve pada u vodu ako instaliraš neki codec pak s njim, jer onda i nema smisla...

burke 20.08.2005. 11:18

zašto pada u vodu...codec pak je codec pak....iz FFdshowa imaš nadzor nad codecima....pa nemoraš tražit onaj koji je aktivan pa njega štelat.....ili se varam....:confused:

MRKONJA 20.08.2005. 11:23

Citiraj:

Originally posted by tor
Pa čuj, ff treba i podesiti a ne samo instalirati. Treba ga registrirati s playerom, podesiti u njemu postprocesing, zvuk...A naravno to sve pada u vodu ako instaliraš neki codec pak s njim, jer onda i nema smisla...
Sve ja to napravim al opet isti drek sa bilo kojom verzijom. Možda je problem u meni:(

burke 20.08.2005. 11:30

neznam koju grafu imaš....možda teba isključit postprocesing...a možda te zeka neki decoder....možda da provjeriš merite....mene je znao zekat jedan za zvuk...neznam sad koji...uglavnom uvijek mi je zvuk počimo kasnit....dok ga nisam odjavio

tor 20.08.2005. 11:33

Mješate pojmove ljudi.
Codeci vam trebaju samo AKO RADITE KOMPRESIJU S NJIMA!!!
FFdshow je samo filter koji vam omogučava gledanje filma koji je rađen s nekim od codeca. FF podržava XVID, DIVIX 3/4/5, MPEG4 v3/2/1 i Windows Media Video1. Znači bilo koj film kompresiran s nekim od navedenih codeca je moguče gledati samo uz upotrebu FF. Codec pakovi ne trebaju ni pod razno. Samo možete sjebati cijeli sustav s njihovom instalacijom, a playback se ionako odvija preko filtera koji oni donose sa sobom, a u potpunosti ih podržava FF.

burke 20.08.2005. 11:42

encoder+decoder=codec...

imam stare verzije FFdshowa pa jemožda vrijeme da skinem nove...zanm da mi codeci netrebaju ali dali nova verzija ima sve što treba....i audio decodere.....splitere.....i ostale sitnice....ako ima sve to.....skidam odma.....taman mi je sistem čist....

2tor.....ima u sebi novu verziju Xvida i maka Divx5.2(ak se nevaram)

SniperWolf 20.08.2005. 11:45

Išao ja malo prčkati po Gspotu, otvorim file u njemu, pogledam po uputama koje ste napisali i ovaj kaže da svi filteri (a ne codeci:D ) rade ok, i baš idem ja ono probat sad upalit file i sad radi!! I slika i zvuk!! ok zgasim ja Gspot probam opet i ništa....a s Gspotom hoće, imam nVidijine rivere 77.80 (one beta za koje je brain32 ja mislim postao link)

burke 20.08.2005. 11:51

kak napisah....encoder+decoder(filter)=codec.....ljudi obično pa i ja koriste naziv codec (valjd ljepše zvuči) iako to nije najispravnije...kao što Tor reče

nego jesi ti ptobo renderirat....taj film u G spotu pa da vidimo koji ga filtri odrade.....jer ti on ovak prijavljuje više njih koji su sposobni za radnju ali i ne koji je nakraju odradi

tor 20.08.2005. 12:28

Kao što vidiš očigledno je probelm u tome što ima previše "codeca" koji se prijavljuju za rendanje slike...

SniperWolf 20.08.2005. 12:31

Kako da im ''smanjim'' broj??

burke 20.08.2005. 12:37

ad remove programs pa opleti....ako neki ostanu, a prave problem...zoomplayer, radlight filter manager, mislim čak i da novije verzije BSplayera imaju filter control.....i "odjaviš ih"

tor 20.08.2005. 13:03

Moraš ih odregistrirati.
run>regsvr32/u....ax
tu di su točkice staviš ime filtera. npr. " regsvr32/uDIVIX5.05ax"
I to moraš ponoviti za svaki codec. Nakon toga /add remove/ pa ih deinstaliraj.
Onda uđi u Windows folder i search "
msvcr70.dll. Taj fajl ti je odgovoran za sve codece i filtre. Izbriši ga nakon što si odregistrirao i deinstalirao codece. Nakon toga stavi FF i to je to.

burke 20.08.2005. 13:22

tor nemoj mislit da se prepucavam...nego bi htio naučit nešto novo....

pa zar nije lakše zoomplayer pa ih iznjega odjaviti, msilim tamo odma vidi sve codece i samo klik klik

tor 20.08.2005. 13:44

Ne, zašto bi pomisli da se hočeš prepucavati:D
Ti su mu pokazao jednostavniji način, ovo moje je da ih kompletno skine sa sistema ako hoče...Oba načina pale, pitanje je samo što hoče;)

burke 20.08.2005. 13:48

ma mislio sam da ih u zoomu prvo odznači pa onda poskida dokraja....pitam jer sam imao problema sa jednim, neznam kojim pa ak se ponovi....ja sam malo ljen:D

he i znaći sam FF i to je to netreba ni Divx ni Xvid novi dodavat ludilo:D

tor 20.08.2005. 14:01

E sad ne znam na koji način zoom pl. to radi, ali ja više volim to "pješke":D

burke 20.08.2005. 14:11

OK:beer:

SniperWolf 20.08.2005. 15:13

eh nekužim se baš u registry i programiranje....ali ću ipak probati:D
evo fotki kad sam kopao po Gspotu
kaj je ovo?:confused:
http://img366.imageshack.us/img366/9...spot4dr.th.jpg
http://img366.imageshack.us/img366/3...dovo8oe.th.jpg
http://img395.imageshack.us/img395/3...ovo21qf.th.jpg

SniperWolf 21.08.2005. 15:12

Nije mi se dalo s time dalje zajeb**** a prob nie bio u driverima 8stavio stare opet isto) pa ono, format c::D :D :D

SniperWolf 21.08.2005. 20:34

Grrr:grrr: :grrr: reinstalirah Windowse opet isto bježite od 88.10 drivera:grrr: :grrr: barem što se gledanja filmova tiče:grrr: :grrr:

burke 22.08.2005. 10:17

NHF....malo OT za ovu temu...

svježi XP...omega driveri....FF i BSplayer....primječujem horizontalno "pucanje" slike na TV-u, na monitoru je sve OK....kak da rješim tu glupost
....predpostavljam da je nešto s postavkama filtra ili prije TV outa

hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18.