PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Kako namjestiti da mi veličina teksta na svim web stranicama bude ista? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=240980)

tonymontana2 29.11.2012. 17:32

(riješeno) Kako namjestiti da mi veličina teksta na svim web stranicama bude ista?

dao sam reinstalirati neki dan laptop u computer shopu
prije sam imo windows vistu,sada su mi instalirali windows 7
imam problem veliki
browser mi je internet explorer i ne mogu nikako nariktati da mi velicina teksta
na svim stranicama bude jednaka
znaci nariktano mi je u postavkama da mi je zoom 150 posto
i to mi recimo pase za stranicu neku ali ako odem na neku drugu stranicu
ta mi je ili premala ili preogromna
znaci sta trebam namjestiti u postavkama da mi velicina teksta i stranice bude jednaka na svakoj web stranici

nino 29.11.2012. 17:49

Umjesto da zoomiras, povecaj font.

tonymontana2 29.11.2012. 18:22

kako i na koji nacin?
pod tools-internet options-general-fonts-imam language script:latin based,
webpage font:arial black,plain text font: batnaghche
sta sada ja tu trebam promijeniti

nino 29.11.2012. 18:26

Tamo di ti je zoom, zamisli, ispod toga je "text size".

tonymontana2 29.11.2012. 18:38

kod mene nije ispod zooma text size vec safety
(poslo sam ti sliku)
sta da radim

nino 29.11.2012. 18:45

http://www.pohrani.com/f/f/kx/1ZqD5wno/untitled.jpg

tonymontana2 29.11.2012. 19:03

naso sam i isto mi je i kada promijenim text size
kod encondinga mi je strijelica na autoselect i odabrano mi je
central european windows,style-default style,onaj text size za kojeg si mi govorio mi je medium,
a zoom na 150 posto
sta sada?

nino 29.11.2012. 19:06

Pa vrati zoom na 100%, a text stavi na largest pa vidi ako ti pase.
Zoom ti cijelu stranicu povecava skupa sa slikama, a ovo ti samo text povecava.

tonymontana2 29.11.2012. 19:07

i to sam napravio i nista

pinkskin 29.11.2012. 19:25

Probaj sa nekim drugim browserom se poigrat

tonymontana2 29.11.2012. 21:17

zna li neko mi preporuciti neki browser koji on ima i reci mi kako tocno nariktati postavke na njemu da bude sve kako treba

sada sam skino mozillu i ista stvar,
to se sigurno negdje treba nesto podesiti u postavkama ili u control panelu, ne vidim drukciji nacin,na mozilli isto svaku posebno stranicu moram uredjivati

HumWeed 30.11.2012. 13:10

nije control panel
to treba biti u postavkama browsera, npr opera ima opciju da dozvoljava "stiliranje"
autora (njegovi fontovi) a i opciju da ne koristi autorove fontove (znaci tvoje)

za to udaris Alt+P
kliknes na Webpages tab, tamo odaberes font i velicinu
onda odes na Advanced tab, i na Content listu, kliknes Style Options dugme, odes na Presentation Modes tab i ukljucis "my fonts and colors"
i sad odmah desno dolje (na istom dijalogu) imas malu padajucu listu gdje biras Author mode ili User mode, odaberi User mode

ILI

kliknes ono O veliko dugme pa Page -> Style -> User Mode

Uber Gosu 30.11.2012. 13:47

Citiraj:

Autor tonymontana2 (Post 2286685)
zna li neko mi preporuciti neki browser koji on ima i reci mi kako tocno nariktati postavke na njemu da bude sve kako treba

sada sam skino mozillu i ista stvar,
to se sigurno negdje treba nesto podesiti u postavkama ili u control panelu, ne vidim drukciji nacin,na mozilli isto svaku posebno stranicu moram uredjivati

Trebalo bi radt bez problema u bilo kojem modernom browseru, IE je inače najgori od 4 velikana (FF, Opera, Chrome) po svim pitanjima ali nebi trebao imat problesa sa ovime. To što tebi treba u Chromeu radi sasvim normalno, provjereno i sam sam koristio 120% zoom...

coconut 30.11.2012. 15:00

Jesi probao da sa pritisneš CTRL pa scrollom miša povećavaš/smanjuješ zoom stranice?

tonymontana2 30.11.2012. 16:50

je mogu si u mozilii namjestiti tekst onako kako mi pase sa ctrl i plusom
ali to je samo za tu stranicu
znaci ako je na toj stranici neki link druge stranice i ja kliknem na njega (ili odem na bilo koju drugu stranicu) meni su opet sitna slova
odnio sam laptop danas u shop di su mi ga reinstalirali prosli tjedan pa ce viditi tamo
evo sada pisem sa kucnog pca i koristim mozilu i na njoj je sve isto tj.tekstovi
sa bilo koje webstranice su potpuno isti
iso sam u postavke (font i slicno ) i mislim da su mi slicne ko na laptopu(kucni pc ima nesto veci ekran od laptopa)
postavke sa kucnog-options
fonts
display properties

tonymontana2 30.11.2012. 19:50

evo dobio sam natrag komp i nikakva promjena
prije nego sto su mi ga reinstalirali imo sam windows vistu(sada imam windows 7) i na njoj
mi je mozilla savrseno radila tj. svi teksti su bili isti
reko mi je prvo tip kod kojeg je bio da je problem u postavkama mozille vjerojatno da bi me kasnije nazvo na mob kad sam vec bio doma i reko da bi se trebala vjerojatno instalirati neka druga verzija mozile koja bolje pase za moj komp
e sada mi vise nista nije jasno
znaci i dalje kada povecam tekst (ctrl i plus) mi sam ta stranica koju sam
poveco bude ok ali ostale stranice su mi i dalje sitne
pa bi li mozda mogo neko neku verziju mozile preporuciti koja pase uz moj op.sistem ako bi to rijesilo sistem pa da izbrisem ovu i reinstaliram novu
ako moze neko pomoc bio bi zahvalan

tonymontana2 02.12.2012. 16:33

rijesio sam problem (barem kolko tolko)
instaliro sam na firefoxu program default fullzoom level i na njegovim postavkama narikto da mi trajno budu povecana slova onako kako meni pase
iako mi i dalje nije ko na kucnom pcu da su svi tekstovi na razlicitim webstranicama iste velicine i istog oblika (pokusavao sam sve zivo i nisam si uspio namjestiti da mi tako bude, a kucni pc ima veci ekran) ovako je puno bolje, zoom mi je namjesten za sve webstranice na 160 posto
hvala svima na pomoci

OuttaControl 02.12.2012. 16:46

nezz ja koristim operu , i sa + i - namistam kako mi pase, meni je skroz zgodno

a ima i u preferences pod webpages mos namistit font i velicinu koju oces

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:33.