PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Cijena printanja u boji (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=240114)

vision19 07.11.2012. 22:49

Cijena printanja u boji

Pozdrav, nema ovakve teme pa otvaram novu jer mi treba informacija.

Dakle zanima me gdje se u gradu Osijeku može brzo i nadasve jeftino isprintati nešto u boji? Ključno je da bude odmah gotovo. Radi se o 120-ak stranica formata A4, gdje nije slika preko cijele stranice, nego na nekoj stranici ima samo tablica u boji, negdje ima mali graf i tablica i sl. Mislim da to nema veze ali eto čisto da se zna. Ako netko zna molim odgovor.

Facelessone 08.11.2012. 00:19

Pogledaj kopiraone u okolici fakulteta, tamo je većinom najjeftinije.

Burko 08.11.2012. 00:40

mozda grijesim, ali mislim da ti je bolje da nekome platis 50 kuna ili koliko se i kako vec dogovorite, i da ti to isprinta.

kazem, jer sam ja pocetkom 9-og mjeseca imao printati 4 primjerka diplomskog, 60+ strana, sve u boji. pitao sam u Sisku (ok, nije Osijek) u stvarno dobroj knjizari, mislim da je bilo dvije kune po strani. ja paf ostao, 60x4x2=480 kuna :). ok, nije svaka strana u boji, ali svejedno preprevise..........

na kraju kupio dodatne zamjenske boje (epson sx130), print nije nista posebno, ali nista mu ne fali pod milim bogom. cak ako imas dijagrame i tablice je jos bolje, ja sam imao par slika koje su full slike, pa je s druge strane papira lagano vidljivo. ali kazem ti, mislim da ce ti biti jeftinije kod nekoga to isprintati nego u knjizari........

vision19 08.11.2012. 16:57

Ma bila je sila pa sam morao u knjižnici. Uglavnom je 2kn na količinu daju svi za 1.5 kn. U skriptarnici iza Pravosa sam dobio za 1 kn A4 u boji, mislim da je 30 lp ostalo.

Jedan kolega s foruma se čak ponudio da sve isprinta pa mu se ovako zahvaljujem :) imaš pivo :beer:

D1viry 08.11.2012. 17:21

Ekstremna je razlika u cijeni lasera i inkjeta. Većina kopirnica/skriptarnica ima lasere (naravno) i otud cijena. Za veći broj ispisa se čak isplati i kupiti inkjet/papir/tintu i sam isprintati.
Btw, ako je slika jako vidljiva s druge strane, loš je papir.

Burko 08.11.2012. 18:41

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2272111)
Btw, ako je slika jako vidljiva s druge strane, loš je papir.

ma znam da je tanak :). ali kad se ima par pakiranja od 500 komada, nije za silu kupovati druge papire......... :).

vision19 08.11.2012. 22:03

Ma bezobrazne su razlike u cijeni. U radijusu, neću pretjerati od 500 m, ima 4-5 njih koji printaju, razlika cijena od 5 kn do 1 kn :D presmiješno.

Čisto me zanima koliku lovu mlate, kad uzmu toner, koliko im se puta isplati.

perich 08.11.2012. 22:12

Iz mog iskustva, nikad se nije radilo o SVIM stranicama u boji, uvijek je to bilo tipa 10-15% stranica od cijelog dokumenta... najjeftinije onda ispada da color stranice izvuces u poseban dokument, njih isprintas u boji a sve ostale maznes c/b za sicu...

vision19 08.11.2012. 22:14

Pa tako i rade u skriptarnicama. Isprintaju sve, i prebroje stranice u boji. Ako negdje imaš samo plavi link il sitnicu neku to ti preskoče. Tu su fer stvarno. A ovdje se radi o diplomskom radu gdje je cca 50% stranica nešto u boji (tablica, graf). Možda sam trebao ostaviti klasične c/b tablice bez uređivanja :D

D1viry 08.11.2012. 23:11

Citiraj:

Autor Burko (Post 2272162)
ma znam da je tanak :). ali kad se ima par pakiranja od 500 komada, nije za silu kupovati druge papire......... :).

Onda staviš na draft/econo-fast pa se neće vidjeti, ali neće baš biti oku ugodno. :). Za inkjet barem 100 grama, a po mogućnosti papir za inkjet. Nije skupo, ako ti treba. Barem meni nije bilo za diplomski.

Burko 09.11.2012. 00:57

diplomski bio, prosao. prosao sa tim tanjim papirom :). dobar, posluzio, kao i stylus 130....... nije neka kvaliteta, ali koliko kosta i zamjenske oko 25-30 kuna, takoder posluzio svrsi. kad se samo sjetim koliko sam stotina stranica isprintao grey (brzinski) kad sam sastavljao taj diplomski iz tih svih engleskih materijala, jer mi je tako bio gro puta lakse prevoditi i napraviti generalno rad........

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25.