![]() |
fsb na socketu A
pitanje za one koji jos imaju socket A matične sa nf2 ili nf2 ultra čipsetom...
dakle, zanima me do kud vam ide fsb i na kojoj voltazi nb-a...?? kod mene na an7 fsb ide na 240mhz i 1.6V na north bridgeu...hm...??:gringo: |
meni na a7n8x i a7n8x-e deluxe ide do nekih 215-220 s 1.6v, probat ću sutra modani bios 1013 za deluxe-icu pa ti javim. :beer:
|
190!!! šmrc, proc je kriv...:(
mc_fish provjerio... |
Do 218 MHz,na deafultnom naponu od NB,a koliko je to pojma nemam.Nisam se bas previse igrao,to je najvise do cega sam dosao.
@masni to je ona tvoja ploca... |
Citiraj:
inače, zanima me i maksimalni fsb, bez obzira na napon nb-a...da malo vidim kako stvari stoje sto se tice socketa A...(ipak sam ja intelš u duši:) ) |
205 stabilno. Proc na 1.625,nb na 1.6,. Proc na 1.65 nb 1.6 210. Dalje se nisam igro.
|
svi koji koristite NF7-x serije stavite slobodno voltažu na 1.7V, temp se poveća za max 2-3 °C
|
kod mene ide na 255 sa tiktakovim biosima a max fsb da mi uso u win je bio 267(doduse ja jedini valjda ovdje imam jos mobilca):D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ma skroz je dobar... FSB na 200.4 ;) |
moj je bome na 2x°na 1.75(ak se ne varam)naravno ja kad dobim plocu...uvijek pogledam ispod njega kaj ima tj kakva je pasta:D navika
@ masni kad bum isao do tebe bum ti dao tiktakov bios...fakat pere:beer: @ cat LOOOOL:D edit cat kad sam vidio sig...imas dosta giela jel mozda koji od njih utt?:D |
Citiraj:
I još mi nevidiš sig a svuda ga ostavljam :p |
Citiraj:
to su oni sa plavim hladnjakom tak? e nagni ga i pogledaj dal ima 2 tockice sa strane?(metalne na chipu na strani) ako jo...skini hladnjak i pogledaj dal ima tockice(ak ti se da zezat s time):beer: ili jednostavno probaj stavit na 2-2-2-10 200 mhz i 3.2v...ak oce utt ak nece eh nije:beer: |
trenutno vozim mobilca na nf7 na 200 @ 1,65v
nisam dugo prčko pon njemu,stavil sam zalmana pa dum još malo išao cijedit iz proca i matične:D |
pa kaj nitko nije probao max...??:rolleyes:
svi ste si stavili na cca 200fsb i to je to, nitko se nije "igrao"...pa kakvi ste vi to overclockeri...?? ajmo malo max fsb da vidimo...:cool: |
Citiraj:
Do kraja tjedna cu znat MAX:D BTW ploca rula:beer: |
Citiraj:
tako treba, da vidimo još malo što može nf2 ultra...:smoke: |
Ma ja bi to jos radio da ne moram stalno se jebat sa onim jumperom kada se nece dignuti ovako mi se neda,,,i ovako je supeicka!
|
Citiraj:
:lol2: morao sam kad sam ovo vidio... :D |
Najveci FSB kojeg sam isprobao bio je 255... i sve je radilo skroz ok... voltaza NB-a na defaultu...
Ploca bi vjerojatno isla jos malo vise... ali nisam nikada probao vise od toga... |
Ja u biti nisam išao na maks radi memorije, jer sam bio ljen stavljati opuštenije postavke memorije ..
Mogao sam asikrono testirati, no s time ću se igrati na 64 bitnom .. :P |
Da se i ja uključim :)
Asus A7V600, nije nF2, al je barem socket A :D Nema promjena voltaže, a ide do 220 totalno stabilno, na 225 grafička podivlja i totalno se Windowsi zbrejkaju :mad: |
Citiraj:
|
255 na NF-7 napon 1.7 modani bios
Ne pokušavam dalje zbog memorije. Proc je mobilac. |
Citiraj:
Eh, šta ti je nepostojanje AGP/PCI locka. :( Grafa se još i danas oporavlja od šoka. :D |
Jel mogu ja na svojoj maticnoj dizati voltazu NB-a bez modanog biosa?
|
ak tu opciju imaš u BIOS-u da.
|
Citiraj:
Ali evo natjerao sam na 210 FSB i radi stabilno, bez ikakvog većeg zagrijavanja. |
1,6V je default ja sam stavio na 1,7V al pošto mi proc neće više neznam točnije ne vidim razliku...:D
|
Citiraj:
uvjek tri ploče isplivaju gore.....spomenuti Asus, A7n-s i lan party....sve tri imaju svoje prednosti i poneki nedostatak kod Asusa je to nemogućnost podizanja napona na čipsetu.....u modanom biosu koji se spominje ili nekim drugim "otkrivene" su stvari koje je asus "sakrio" pa tako i dizanje te voltaže....no neki ljusi su ih mejrili i izgleda da je jedino pravo rješenje Vmod ploče.. asusica ide do 220-225 stabilno, nakon čega se počmo javaljat problemi.... hebiga isprika zbog podužeg posta |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10. |