![]() |
Amd 64 3000+box
Pzdrav gospodi iz Foruma.Ja se javljam prvi puta,pa evo moje pitanje.Vezano je za Amd 64.Imam slijedeću konfiguraciju:
Asus A8N-E nfoce4 ultra soc 939 Amd 64 3000+box Leadtek pcx exterme 6600gt 550/1125 hddsegate baracuda 120gb sata Ncq 2x512ddr 400 king max pioner dvdrw 109 napajanje Fortron 400w E sad bih volio znati kako malo klokati proc i kako postavke u biosu namjestiti i do koje granice bi to mogo ići(množitelj voltaža,brzina sabirnice i sl.)Imam instalirane win xp sa service pakom 2,molio bih da se javi netko tko ima istu ili sličnu konfiguraciju.Unaprijed zahvaljujem svima koji se jave. :confused: :confused: :confused: |
Za pocetak prostudiraj malo ovo
http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6829 http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6972 |
Hvala na obavijesti čitao sam to ali to je većinom vezano za starije xp procesore,jedino što je u principu isto je podešavanje memorije:clap: :clap:
|
Isto i je za tvoj proc , nema tu neke mudrosti . procitaj dobro , primi se biosa i iscijedi proc .
|
htt ti je fsb i ostatak je isti:beer:
|
Ok
Onda ovako Za početak razmisli o novom kuleru tipa AC Freezer64(150 kn) ili TT big T (350 kn) Evo još googla http://www.madshrimps.be/gotohowto.php?howtoID=58 Kao prvo trebaš zažljučat Pci-e/Pci lock ako več nije po defoltu da ti ne izgori neka komponenta kad budeš dizao takt Cool & Cuiet isto iskopčaj jer ti to ne ide s clockom Memorija na 1T,osim ako imaš sve module popunjene HTT multiplier sa 5X stavi na 3X I onda tek možeš počet clock Smanji množitelj proca na 7X Prvo počni FSB dizat pomalo( 5 i 10 ) kod ne lupiš u zid onda možeš stat ili malo podignut napon i nastavit još dalje Ma šta ti ja to govorim ako si več clocko stari komp onda dalje znaš :) Valjda sam ono ranije dobro rekao:confused:: ako ne netko če več to ispravit :beer: |
Ukratko:
Memorija na 133 ili 166 ako imas memoriju koja moze radit na 500 Mhz HTT multi na 3x 1T HTT freq na 300 Voltaza proca 1.55v iskljuci cool&quiet,i razno razne spread spectrume... cheers |
Hvala dečki na odgovorima idem se malo pozabaviti sa procom:argue: :) :argue:
|
javi rezultate i ne pretjerivaj s voltažom;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
moj na 2.5 uz SETI-a ne prelazi 40 stupnjeva!Box cooler
|
Ja se nebi baš upuštao u veči clock sa stock coolerom
Rađe dat 150 kuna za Freezera i mirno spavat preko noči |
to sam i ja mislil sve dok nisam probal
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ili arctic silver 5 Moram kupit jednu pa da znam koju? Koji je favorit |
Ceramique se lakše razmazuje i skida.
Kaj se tiče efektivnosti-isto je. |
Citiraj:
|
keramiku, nove silver se dosta brzo osuše.
|
evo nedavno sam napravio upgrade... komponente su upravo one o kojima pišete, pa mislim da vam mogu pomoći...
imam 3000+ venice, na njega sam stavio freezera64 te AC cheramique pastu... kad mi je u sobi uključena klima (znači da će tako biti i po zimi ;) ) temperatura proca iznosi 29 stupnjeva, a kad je ugašena onda se kreće oko 33... to je na idleu, neznam koliko je na loadu... :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:09. |