PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Corsair Vengeance M60 i M90 - miševi za dobro igranje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239203)

krešo 17.10.2012. 14:18

Corsair Vengeance M60 i M90 - miševi za dobro igranje

Testirali smo dva Corsairova miša.

skitnica 17.10.2012. 19:55

Spomenili ste hrvatske cijene pa me zanima gdje ih ima za kupiti.
Jedvo cekam recenziju tipkovnica jer uskoro kupujem jednu za gamerski stroj.

krešo 17.10.2012. 20:03

Citiraj:

Autor skitnica (Post 2256999)
Spomenili ste hrvatske cijene pa me zanima gdje ih ima za kupiti.
Jedvo cekam recenziju tipkovnica jer uskoro kupujem jednu za gamerski stroj.

Cijene sam nasao na nabavi i uzeo sam neki prosjek. Tipkovnice ce sljedeci tjedan, a samo mogu reci da su odlicne, posebno mi se svidja gornji aluminijski pokrov i osjecaj kod tipkanja.

QuidZz 17.10.2012. 20:34

Odlican review ;) Svida mi se ovaj Vengeance M60 :D

Matta 17.10.2012. 20:43

Citiraj:

I M90 se na računalo spaja putem pozlaćenog USB kabela na kraju 1.8 metarskog upletenog kabela.
konektora :)

skitnica 17.10.2012. 20:46

Zanimljivo moderiranje nabava.net-a. Misevi se ne mogu pronaci u kategoriji "misevi" niti u toj kategoriji postoji odabir Corasaira kao proizvodjaca, ali kad upises u trazilicu "Corsair M90" - bingo!

Sto je najgore ja vec nekoliko puta trazim da li su dosli kod nekog naseg trgovca i nisam se sjetio upisati model u pretrazivac.

Imao sam priliku malo se igrati sa M90 u Njemackoj i mis me se stvarno dojmio. Jedina zamjerka ide na nedostatak lijevo-desno tipki na scroll buttonu na koje sam se dugogodisnjim koristenjem Logitechovih miseva u radu navikao. Tesko se sad odreci lijepih navika tako da mi ovaj mis za rad otpada a za gaming je odlican. Nedostatak utega mi nista ne znaci jer ovakav kakav je, taman je.

Sto se estetske strane tice mene je Corsair osvojio minimalizmom u Obsidian liniji kucista a Vengeance je dijametralno suprotan tome. No bez obzira na to, cim sam ga uzeo u ruku pomislio sam kako bi ga volio imati.

Sad bi najradije postavio jedno pitanje o K90, koju cu najvjerojatnije kupiti (iako dosta ovisi o odgovoru na to pitanje), ali pokusat cu ne biti bezobrazan i suzdrzat se do objave recenzije.

nex 18.10.2012. 00:02

Vjerojatno najbolja recnezija miseva na PCE-u ikada.

Ali jos uvijek nije za prolaznu ocjenu. :kafa:

ante2 18.10.2012. 23:54

Prvog Logitech G9 sam kupija u HGspotu na rasprodaji kad su propadali prvi puta (mislim da su sve cijene bile manje za 50%), drugog Logitech-a G9x kad je HG ima rasprodaju prilikom drugog propadanja, jel ko zna kad ce M60 bit dostupan u HGspotu :D :D :D
Malo sam zloces ali 50% je 50% :fiju:

Clanak odlican, tj. toliko dobar da bi miska "skoro" kupija bez da ga probam, jedina mana je ta da nema tilt na kotacicu, ali za igranje mi to i nije toliko bitno.
:chears:

nex 22.10.2012. 21:30

Citiraj:

Autor nex (Post 2257128)
Vjerojatno najbolja recnezija miseva na PCE-u ikada.

Ali jos uvijek nije za prolaznu ocjenu. :kafa:

Nasao sam vremena za obrazloziti ovo malo. :D

Dakle, razlozi zasto je ovo najbolja recenzija nekog misa na PCE-u ikada: spomenut tip senzora, maksimalna brzina pomicanja misa, opcija za mijenjanje report ratea (i da, 8 ms je 125 Hz, ne 100 :p), lift off distance... to su sve detalji koji su do sada bili cisti SF za recenzije miseva na PCE-u. :goood:

Losa strana cijele price jest to sto se sve opet svelo na nabrajanje tih detalja, a malo ili nimalo testiranja. Aha, spomenut je dojam o razlicitim visinama podizanja, ali nista nije izmjereno. High je 1 cm? Koliko je Low, a koliko Middle? I kako se to ponasa na razlicitim podlogama, npr. na nekoliko najpopularnijih podloga?

Report rate: jesu li sve vrijednost stabilne? Tko zna...

Tracking speed... je, 165 ips u teoriji. U stvarnosti, na razlicitim podlogama?

Akceleracija? Jitter test?

Prediction aka angle snapping? Ukljuceno? Iskljuceno? Opcija u driverima?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51.