![]() |
Programski jezik za početnike
evo došao je i taj dan kad bih htio početi programirati...dakle:
-malene windows aplikacije preporučavali su mi VBScript, itd, itd. imam knjigu o visual basicu 6(preko 900str.!). Konkretno koji je za mene najbolji ujedno i lagan program za programiranje? Početnik |
obican c al ti ga neko mora prvo pokazat...iz knjige ces tekso naucit:)
|
QBasic i Pascal :D - ako ništa, za zagrijavanje za jače stvari i stjecanje logike programiranja :D
|
Re: Programski jezik za početnike
Citiraj:
neznam kako to u VB 6 ali 2005 ide tako i definitivno je najbolji za pocetnike,,,,,, znam to iz iskustva i ja sam pocetnik :) |
ako ko ima kakav link za full download microsoft visual basic 6.0...molio bih ga da ga posta...već nekoliko dana na netu tražim taj program no samo neki SP i polu-cijele instalacije...ima neki visual basic u wordu no on služi za pomoć u wordu...ne može se kreirati vlastiti file...pa ako ko ima...please
|
program ovako izgleda
http://i5.photobucket.com/albums/y18...999/vb6666.jpg |
Za početak kreni sa qbasicom. Zatim kad nauciš bar osnove pređi na visual basic.
Kad kreneš u srednju(ako već nisi) trebo bi dobiti neki cd uz uđbenik iz informatike na kojem imaš vb |
uopće koji je najnoviji basic
visual studio beta 2 il' Visual Basic.NET Standard Edition |
Citiraj:
Visual Studio Beta2 ali uskoro izlazi full verzija :) a sto se tice VB6 imas na torentima za download |
pa da zaključimo....našao sam brdo literatute for VB na vbfan.com/hr.. mislim da je to to
|
Definivibno C#: Uzmi knjigu C# simfonija programiranja u Bugovoj nakladi.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:53. |