PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Artic silver 5 ?!wtf... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23872)

ivan OS 11.08.2005. 21:24

Artic silver 5 ?!wtf...

Skinuo sam stock cooler sa proca i grafičke temeljito ih očistio od stare paste i nanio Artic silver 5 i sada se mogu "pohvaliti" da mi je temperatura viša.I to dosta.Prelazi i 60 stupnjeva ponekad pod opterećenjem što prije nije bio slučaj.U čemu sam pogriješio?Temeljito sam očistio podlogu na cooleru,nanio sloj i onda ga ravnomjerno raporedio plastičnom karticom i onda na proc.Da nanesem sloj izravno na proc a na cooler ništa nego samo temeljno čišćenje alkoholom?I čak mi je temp čipseta viša za par stupnjeva.
A nisam skidao cooler s njega.:confused:

I još jedno pitanje za poznavaoce DFI ploče iz moga siga,jel se može cooler za čipset skinuti bez vadjenja matične iz kućišta?Malo me strah probati...

srkyno1 11.08.2005. 21:44

moga si još malo stavit paste. :D

kad staviš puno paste radi kontra efekt.
stavi samo na procesor vrlo tanki sloj skoro da se vidi podloga heatspreader-a i ništa na cooler, prije toga temeljito očisti (najbolje acetonom ili nekim sredstvom za stakla).

SniperWolf 11.08.2005. 22:02

Meni se temperatura povećavala kada sam stavio pretanki sloj paste, naravno nemoj izliti cijeli kontenijer paste na proc i cooler;) stavi malo nje na proc, malo na cooler, i kad cooler sjedne, onda bi on trebao istisnuti nepotrebni ostatak paste....(tako je meni radilo sa Freezrom64 kojeg sam nedavno stavljao...) ispravite me ak griješim

ćiber_manija 12.08.2005. 02:01

Jesi provjerio da ti je cooler dobro sijeo?

Možda si dok si mjenjao pastu sličajno oštetio senzor za temp.!

SniperWolf 12.08.2005. 11:10

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
Jesi provjerio da ti je cooler dobro sijeo?

Možda si dok si mjenjao pastu sličajno oštetio senzor za temp.!

kaj se i to može?! Pa proc je zaštićen onim heatspreaderom...:confused:

ćiber_manija 12.08.2005. 12:59

Ako se ne varam proc ima onu malu rupicu , a tu je temp. senzor.

Ispravite me ako griješim!

masni 12.08.2005. 13:09

već je bilo govora o tome kako se stavlja pasta na proc i čipset i grafu...:smoke:

na jezgru se stavi malo paste (recimo veličine zrna riže), stavi se kuler, lagano pritisne i okrene par puta u svaku stranu i to je to...nakon sto se kuler stavi, NE SMIJE se niti mm odvojiti od jezgre da ne uđe slučajno malo zraka...i to je to...

LorD ClockaN 12.08.2005. 22:47

Citiraj:

Ispravljam te.
Ta je rupica kao odušak kad se stavlja i ljepi heatspreader prilikom proizvodnje CPUa

-POP- 12.08.2005. 23:17

Citiraj:

Senzor nije na procesoru nego na matičnoj.:rolleyes: :clap:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:01.