![]() |
(riješeno) Pomoć oko otvaranja recovery fileova
Koristio sam Partition magic i dao mu da popravi neku stazu koju je zahtjevao. Nakon toga sam izgubio D: particiju i misleći da tamo nemam nešto važno formatirao sam D: particiju i programe koje nisam trebao.
Onda sam koristio O&O Disk recovery koji mi je našao podatke ali u meni a i pc-u nečitljivom obliku. Kako da ih sad otvorim? Njihove ekstenzije su .FRT, .PXN, .PCX, .EXE Na bilo koji file da kliknem ne mogu ih otvoriti. U međuvremenu sam pokrenuo i GetDataBack pa ću vidjeti što će on napraviti. |
GetDataBack ne valja ništa.
Stavio sam Scavengera da proba on i za sad baca zanimljive podatke. |
Get data back radi odlično. Problem je ako si prčkao po formatiranom disku i vraćao na istog prethodno.
|
Izgleda da je ovo drugo. Formatirao sam i stavio par fileova preko. I to sad pronalazi. Al ako ide skroz u dubinu onda bi trebao pronaći čuda, a za sad to ne pronalazi :(
|
Eto, ipak ništa. :(
|
Blaženi Scavenger i blaženi drugi disk. Drugi disk koji sam koristio kao sistemski i za D: particiju i s kojeg sam na kraju i čopio podatke i stavio na drugi hard imao je ono što sam nesmotrenošću formatirao.
Dakle, moje iskustvo. Ako se formatira i ništa ne dira po disku sve se može naći. Ako se formatira i na disk stave drugi podaci onda ovi "laički" programi ne pronalaze ništa staro. Eto toliko od mene ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:22. |