PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Stišavanje hdd (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23845)

MRKONJA 11.08.2005. 02:04

Stišavanje hdd

S čime smanjit vibracije a da nisu one bezobrazno skupe sharkoonove gluposti.

ćiber_manija 11.08.2005. 02:52

Postavi ga na strunu,obloži ga spužvom, probaj staviti neke distancere ako ti stane između ladice i harda.
Mislim da se hard nemre puno stišati ako je sam po sebi glasan!
Ako ti se da onda ga otvori i dobro namaži guščom masti!

Renesis 11.08.2005. 08:38

Hard probaj objesit na flaks, ili ga stavi na neku spužu...

Sa neta si skini program od proizvođača hdd-a da si namjestiš acoustic menagement na quiet i disk više neš čut...

Mad ID 11.08.2005. 08:39

1 privitaka
Evo meni je tisi oko 3x ovako nego u kavezu od chiefteca.
Manje vibracije od ovoga nemres dobiti jer je ovo nula ! NE da je tisi samo da rostilja nego je i idle tisi. Ako te zanimaju detalju reci.

Skippa-150 11.08.2005. 10:45

Citiraj:

Originally posted by Mad ID
Manje vibracije od ovoga nemres dobiti jer je ovo nula ! NE da je tisi samo da rostilja nego je i idle tisi. Ako te zanimaju detalju reci.

svaka čast:beer:

Komek 11.08.2005. 11:13

Citiraj:

Nice lijepo si to napravio. Od čega ti je guma koja ti drži hard?

ćiber_manija 11.08.2005. 11:15

Pa to je plastika!

Komek 11.08.2005. 11:28

A dobro budem probao složit. :D Jer mi je hard dosta glasan(j***** Maxtor:().

atha 11.08.2005. 12:21

da te utjeshim, nisu niti moja dva wd-a puno tisha. a plus josh buka od kondicha sa maticne. ubija me to cvrchanje ponekad. :rambo:

Komek 11.08.2005. 12:57

Pricaj mi a meni onaj vent na nb zuji svaki put kada palim komp jedno 5 min i onda stane za poludit.:fuming: :fuming:

buljo 11.08.2005. 13:07

uzmi onog plavog zalmanovog pasivca.
ja budem. 40kn košta

Komek 11.08.2005. 13:14

Ma maticna mi je još pod garancijom.:(

buljo 11.08.2005. 13:16

i moja (još 10 mjeseci) al me to ne j***!!!
neda mi se slušat zujanje tak dugo.:fuming:

Komek 11.08.2005. 13:28

Imaš pravo.

skidaj ga:clap: :clap: :clap:

Mad ID 11.08.2005. 13:50

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
Pa to je plastika!
LOL. Od kud ti to? Netocno !

To je JAKO JAKO rastezljiva guma. Uzeo sam staroj (bavi se sivanjem i slicnim). Ima za kupiti u svakom ducanu di prodaju materijale i tkanine za šivanje. A sastrane su vezice da bi HDD bio "stisnut". Neopisivo je tisi ovako. Bit cete iznenađeni dok napravite.

Orginalnu ideju sam uzeo odavde
http://www.silentpcreview.com/article8-page1.html

Eh da, ako vam je prije toga HDD bez beda radio na 40ak C bez venta to vise nece biti tako jer nema vise lima od kucista da ga hladi. Meni po njemu puse Zalman 80mm na 5V i nema te sanse da ga čujem u zatvorenom kucistu. No moze se napraviti bez venta da bude na 40akC. Prva stvar je postavite ga sto je nize moguce u kuciste jer je dole hladan zrak.
a) iskoristite vec postojeći propuh (ma minimalno treba biti)
b)ugradite pasivne hladnjake uzduž obe strane koji ce biti duži od njega za oko 50% (npr. žaluzine za zavjese, onako limene)

To je to. Pozdrav !

Komek 11.08.2005. 14:08

Kolika ti je temp. harda bez hlađenja i sa hlađenjem?

Mad ID 11.08.2005. 14:38

Citiraj:

Originally posted by Komek
Kolika ti je temp. harda bez hlađenja i sa hlađenjem?
Nalazi mi se prilicno visoko jer nemrem nize. Bez coolera je dosla mislim do nekih 57C i onda sam brzo stavio vent. S ventom na 5V oko 37C. Eh da, u kucistu je slaba ventilacija jer nije potrebno s obzirom na vrstu hlađenja. Soba 25C

ćiber_manija 11.08.2005. 16:35

E sad sam skužio kaj je to!

Svaka čast na ideji!

Mad ID 11.08.2005. 20:08

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
E sad sam skužio kaj je to!
Svaka čast na ideji!

Hvala na pohvalama od svih. No moram naglasiti da ovo naravno nije moja ideja vec samo dobra volja da stišam disk. Trebalo mi je 10min jer nisam morao bušiti ni rezati, chieftec BIG ima vec te rupe sastrane koje sam iskoristio za tu "elastiku". "Elastiku" sam spoji klamericom za papir po par puta na svaki spoj i dodatno osigurao vrućom plastikom posto je jako napeto. Ako zelite tih disk napravite ovo, iznenadit cete se.

tihomir 11.08.2005. 20:26

Citiraj:

Kako mod izržava prenošenja kante?

Mad ID 11.08.2005. 21:33

Citiraj:

Originally posted by tihomir
Kako mod izržava prenošenja kante?
Kantu nikad ne prenosim (osim ponekad odvucem na sredinu sobe da slozim nekaj) jer komp nije namijenjem za to.
Ali nema ti nikakve veze s prenošenjem. Disk je unutra jako čvrsto, a i po potrebi se vrlo lako vadi i opet vrati bez da ista moram otkapčati i slično. PozZdraV!

un4given_2 12.08.2005. 22:01

jel zna netko mozda neki cvrsci mod...posto cesto nosam komp po lanovima...a da ipak utisa hard...posto mi je sad kanta u totalnom redizajniranju...

Komek 13.08.2005. 00:01

Citiraj:

Orginalnu ideju sam uzeo odavde
http://www.silentpcreview.com/article8-page1.html

Tu su ti neka riješenja.:beer:

illuminator 14.08.2005. 22:10

svaka čast, već sam neko vrijeme kontao kako se riješiti tih wibracija koje su me izluđivale:fuming:
čim sam vidio ovu temu odmah sam otišao do stare da mi da neke gume iz starih gaća:D :D :D
radi super, sad još da iskombiniram neku zvučnu izolaciju na kućni način (da ne kupujem one ;čitaj_skupe pjene) i moći ću reći da imam tih komp
:beer:

illuminator 14.08.2005. 22:15

ako netko ima neki tut o alternativi onim pjenama neka objavi. Fala

Mad ID 14.08.2005. 23:05

Citiraj:

Originally posted by illuminator
svaka čast, već sam neko vrijeme kontao kako se riješiti tih wibracija koje su me izluđivale:fuming:
čim sam vidio ovu temu odmah sam otišao do stare da mi da neke gume iz starih gaća:D :D :D
radi super, sad još da iskombiniram neku zvučnu izolaciju na kućni način (da ne kupujem one ;čitaj_skupe pjene) i moći ću reći da imam tih komp
:beer:

Eto vidis kak je jednostavno i služi svrsi.
Drago mi je da sam pomogao. Pozz.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:54.