![]() |
Stišavanje hdd
S čime smanjit vibracije a da nisu one bezobrazno skupe sharkoonove gluposti.
|
Postavi ga na strunu,obloži ga spužvom, probaj staviti neke distancere ako ti stane između ladice i harda.
Mislim da se hard nemre puno stišati ako je sam po sebi glasan! Ako ti se da onda ga otvori i dobro namaži guščom masti! |
Hard probaj objesit na flaks, ili ga stavi na neku spužu...
Sa neta si skini program od proizvođača hdd-a da si namjestiš acoustic menagement na quiet i disk više neš čut... |
1 privitaka
Evo meni je tisi oko 3x ovako nego u kavezu od chiefteca.
Manje vibracije od ovoga nemres dobiti jer je ovo nula ! NE da je tisi samo da rostilja nego je i idle tisi. Ako te zanimaju detalju reci. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa to je plastika!
|
A dobro budem probao složit. :D Jer mi je hard dosta glasan(j***** Maxtor:().
|
da te utjeshim, nisu niti moja dva wd-a puno tisha. a plus josh buka od kondicha sa maticne. ubija me to cvrchanje ponekad. :rambo:
|
Pricaj mi a meni onaj vent na nb zuji svaki put kada palim komp jedno 5 min i onda stane za poludit.:fuming: :fuming:
|
uzmi onog plavog zalmanovog pasivca.
ja budem. 40kn košta |
Ma maticna mi je još pod garancijom.:(
|
i moja (još 10 mjeseci) al me to ne j***!!!
neda mi se slušat zujanje tak dugo.:fuming: |
Imaš pravo.
skidaj ga:clap: :clap: :clap: |
Citiraj:
To je JAKO JAKO rastezljiva guma. Uzeo sam staroj (bavi se sivanjem i slicnim). Ima za kupiti u svakom ducanu di prodaju materijale i tkanine za šivanje. A sastrane su vezice da bi HDD bio "stisnut". Neopisivo je tisi ovako. Bit cete iznenađeni dok napravite. Orginalnu ideju sam uzeo odavde http://www.silentpcreview.com/article8-page1.html Eh da, ako vam je prije toga HDD bez beda radio na 40ak C bez venta to vise nece biti tako jer nema vise lima od kucista da ga hladi. Meni po njemu puse Zalman 80mm na 5V i nema te sanse da ga čujem u zatvorenom kucistu. No moze se napraviti bez venta da bude na 40akC. Prva stvar je postavite ga sto je nize moguce u kuciste jer je dole hladan zrak. a) iskoristite vec postojeći propuh (ma minimalno treba biti) b)ugradite pasivne hladnjake uzduž obe strane koji ce biti duži od njega za oko 50% (npr. žaluzine za zavjese, onako limene) To je to. Pozdrav ! |
Kolika ti je temp. harda bez hlađenja i sa hlađenjem?
|
Citiraj:
|
E sad sam skužio kaj je to!
Svaka čast na ideji! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako mod izržava prenošenja kante? |
Citiraj:
Ali nema ti nikakve veze s prenošenjem. Disk je unutra jako čvrsto, a i po potrebi se vrlo lako vadi i opet vrati bez da ista moram otkapčati i slično. PozZdraV! |
jel zna netko mozda neki cvrsci mod...posto cesto nosam komp po lanovima...a da ipak utisa hard...posto mi je sad kanta u totalnom redizajniranju...
|
Citiraj:
|
svaka čast, već sam neko vrijeme kontao kako se riješiti tih wibracija koje su me izluđivale:fuming:
čim sam vidio ovu temu odmah sam otišao do stare da mi da neke gume iz starih gaća:D :D :D radi super, sad još da iskombiniram neku zvučnu izolaciju na kućni način (da ne kupujem one ;čitaj_skupe pjene) i moći ću reći da imam tih komp :beer: |
ako netko ima neki tut o alternativi onim pjenama neka objavi. Fala
|
Citiraj:
Drago mi je da sam pomogao. Pozz. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:54. |