![]() |
AMD-K5 PR100
Pozdrav svima
Danas sam malo cistio po spajzi i naletio sam na prastari cpu amd-k5 pr100... Nesto mi se vrti po glavi da sam nekad imao komp na kojem je taj cpu radio al ocito je taj cjeli komp bio raskopan i ostao je samo taj cpu i sad trazim nekog ko bi imao maticnu koja podrzava taj cpu da provjerim njegovu ispravnost. Cpu nije radio sigurno najmanje 10 godina al je bio relativno dobro skladisten i cuvan od vremenskih uvjeta... Eto ako se nadje neko sa trazenom maticnom i voljan je napravit tzv test ispravnosti cpu-a nek se javi na pm |
imam ja taj proc u jendoj konfi al sam u osijeku, sta bi ti snjim ?
eo teme http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=236955 |
IMO!
Mani se corava posla :D Ako si već slažeš nešto old school, sentimentalno, kvazi "unique". Ja bi išao na nekog Tulca ili bar coppermine recimo u kombinaciji sa Voodoo 5 5500. :P Zašto mi se ne bi dalo zezati sa "stoticom". Zato što je naspram Intela proc gofno, neće ti ni vrtiti kak spada Quake, C&C Tiberian Sun ili Fifu 98 (ako me sjećanje dobro služi). Šteta općenito hrpetine starih naslova koje bi bio gušt potegnuti u 3D-u sa 3dFX grafom :P Također, imaš samo proc... |
Imal sam K5 na 90 MHz (ploča je pisala P75 ekvivalent) i proc je bez beda išel na 160 MHz (P90). Pentim 100 - 133 po brzini bi bil negdi. Za Win 95/8 :D ili neki linux sasvim OK ...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
No, IME, ako procesor ima sve pinove na broju, obzirom na njegovo keramicko kuciste, male su sanse da ne radi. :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Za stare PiSiEksperte, ulaz naplacujem u naturi; kontaktirati me za specijalne tretmane (mazenje VSA100 chipova, draskanje SLI kabla i slicno). |
Citiraj:
Inace, imao sam VSA100 chip. Da, chip. U jednini. Voodoo 4 4500. :D Fakat sam bio pacijent kad sam u vrijeme GeForcea 2 to kupio. :roller: |
Citiraj:
|
buba bjež sotim agp đavlom to nije ni približno retro!!! :D
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Voodoo_5_6000.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:13. |