![]() |
(riješeno) Problem s ASUS m4a785d-m pro
Kupio sam novi hard i krenuo sam u zamjenu. Ištekao sam kučište i počeo s rastavljanjem. Izvadio sam stari hard i krenuo da stavim novi. Nakon što sam ga stavio ploča svijetli da je u stand by-u, al na pritisak power kučišta ništa se ne događa. Nema bipa, nema ničega.
Isprobao sam sve pločice jednu po jednu u utoru najbliže procesoru. Probao sam bez grafičke, ista ništa. Preštekao sam ventilator po svim pinovima oko CPU-a i i dalje ništa. Imam multimetar pa me zanima na koju vrijednost da ga okrenem i krenem mjeriti napon na napajanju. Napajanje je iz Chieftec 450AA-101A. |
Da nisi slučajno na matičnoj iskopčao kabel/e od kućišta?
*** strujica... http://www.crotehnika.com/multimedij...red-pinova.jpg |
Nisam, prošao sam baš sve kabele. Ne znam, već par puta sam došao doma s posla znajući da sam dan prije ostavio pc upaljen, a on bi bio ugašen. Nakon što bi ga upalio normalno bi se pokrenuo, al bi miš ostao mrtav, nakon što bi ga ponovo fizički iskopčao i ukopčao u USB ponovo bi proradio. To mi se najčešće događalo kad je nestalo struje.
Stoga pretpostavljam da je napajanje u banani. Prošlo je ipak 5 godina od kupnje. Ne znam što bi drugo bilo. |
Prije kupnje drugoga, probaj prvo isprobati s posuđenim napajanjem. To što se komp gasi, a i što miš radi istek nakon preštekavanja može bit i do matične
|
Problem, riješen. Zamijenio sam naponsku letvu i sve šljaka.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:27. |