![]() |
Mikrofon na front panelu ne radi
Znaći ovako, imam CM690 kučište i na front panelu imam (između ostalog) i jack za slušalice i mikrofon ... I nemogu nikako upogoniti taj jack za mikrofon ... spojio sam sve kablove od front panela na matičnu :( Kofiguracija iz Moj komp.... može pomoć ??
|
Jeli u mikrofon uključen u postavkama zvuka? Vidi ako uopće radi na utoru na matičnoj.
|
Citiraj:
|
Kod dosta Realtek chipova trebas u opcijama, pod Postavke prikljucka, odabrati Onemoguciti detekciju prikljucka na prednjoj ploci...
|
Kak si spojio AC97 ili HD ? Koliko vidim kučište ti podržava oba načina e sad ovisi kako je to rješeno i koji si konektor koristio na matičnoj.
Uglavnom probaj isključit autodetekciju uređaja na front panelu u onom realtekovom softweru ili provjeri da ti je sve spojeno kao HD, a ne AC97. Ovdje ti je manual od ploče, stranica 20 ti je sve ovo što sam napisao :): Code:
ftp://europe.asrock.com/manual/770%20Extreme3.pdf |
Hehe, sve je malo preopširno :) Evo ovako na matičnoj mi je spojen kontektor za HD_AUDIO i to na utor (u manualu broj 29.) tu i piše da se treba spojiti.... E sad, kada spojim to i kad otvorim onaj Realtek Audio manager, događa se sljedeće. Kada uključim slušalice, on ih automatski prepozna i piše mi poruku da je uključeno nešto u front panel. Kada to isto napravim sa mikrofonom, ne događa se ništa. E sad kada mikrofon uključim iza na matičnu odmah mi baci poruku da sam spojio... U BIOSU je uključena opcija za HD audio. Driveri su zadnji sa asrock stranice.
|
Kad otvoris Realtekov panel u gornjem desnom uglu imas ikonicu nalik na klasicnu Folder ikonu... Kliknes na nju i odaberes Disable front panel jack detection ili ti po naski Onemoguciti detekciju prikljucka na prednjoj ploci... I onda kad prikljucis mikrofon nece ti izbaciti poruku da si prikljucio mikrofon, ali bi ti trebalo raditi... LP.
|
Probao i ne radi :(
|
Aha, znači HD audio radi zajedno sa detekcijom. Probaj vidjeti u opcijama windows audia ili na realteku da ti ne postoje posebno front mic? Isto tako probaj stavit u advanced opcijama realteka pod recording devices tie up same input jacks ili ono drugo. Mislim da je u slučaju uključivanja "tie up same input jacks" spojeno front, back mic i line in ... dok je kod drugog slučaja razdvojeno.
|
Evo ovako. kada odem u windows audio, FrontMic mi se pokazuje kao disconnected device iako je uključen u jack na front panelu. Ako uključim onu opciju Disable front panel jack detection onda se on pojavi u windows audio kao da je spojen i piše default device, ali ne radi uopće. Ovu opciju za raltek nemogu pronaći :(
|
Ne radi uopće ili ti je užasno tih. Probaj ga tako spojit i onda doslovno stavit u usta (ili dovoljno blizu) te kuckat po njemu. Može bit da nije boostan samo pa lovi na jako kratko.
|
Skoro sam ga progutao, a onda i polomio od kuckanja :) . Boost je pojačan mislim do kraja a jačina je kao na 100 (u windows opcijama).
|
A ne znam ... da probaš možda fizički AC97 opciju ... nemam pojma ponestaje mi ideja :D.
Znači spojit na matičnu AC97 konektor te u biosu ako ima promjenit na AC97 audio. Onda u windowsima isključit onaj detection pa možda tak proradi. |
Evo uključio sam AC97 konektor, u BIOSU nemam opciju za prebaciti na AC97 imam samo opciju HD audio da stavim Auto, Enabled i Disabled ....
|
Stavi na disabled, pa vidi šta će biti.
|
Citiraj:
|
Nisam bio doma pa nisam odgovarao, ali ukratko nisam uspio riješiti... Kada sam imao konektor ac97 uključen, mic na front panelu nije radio, a i kad sam ga isključio, na slušalicama i zvučniku se čuo užasan pištavi zvuk, ne podnošljiv i glasan. Tako da sam na kraju vratio HD audio konektor i vratio na staro, naž
alost bez uspjeha da pokrenem front panel mikrofon :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:38. |