![]() |
Pomoć oko konektora tipkovnice na MB - odnosno onog smeđeg preklopnika koji to drži
Eto, nadam se da naslov nije predug i da je jasan :)
Odmah da kažem kako sam "amater" i da se vjerojatno neću stručno izražavati s nazivima komponenti pa molim nemojte zamjeriti :fiju: ako nije evo pojašnjenja: Na matičnoj ploči laptopa HP 6715b (vjerojatno kao i na većini modela) ima konektor gdje se spaja tipkovnica s pločom. Taj konektor na sebi nosi smeđu pločicu koja se mora odmaknuti kada se želi kabel izvući van i opet "kliknuti" kada se želi kabel učvrstiti. Meni je ta pločica pukla i sad me zanima da li mislite da je moguće to nekako "popraviti" po principu: Citiraj:
Da li mislite da je to moguće? Ima li netko MB viška pa da probamo? Imate li ideju da li se može otići negdje na neki otpad informatičke opreme kopati po "smeću" i gdje bi to bilo u Zagrebu. :fala: |
Uguras ga bez onih kukica na krajevima. Biti ce dobar kontakt, bez brige.
http://www.laptoprepair101.com/lapto...p-motherboard/ |
ma problem je u tome sto je on pukao nekako spiralno tako da na jednom kraju nemam kukice... probao sam bez i pola tipkovnice ne radi, a dio radi krivo...
|
Imam ja toga vjerojatno, ali u Zg-u si, pa kontaktiraj neki od servisa da ti daju taj komadicak plastike.
|
Uspio... za sada..
Nekako sam uspio pričvrstiti da drži kabel i sada tipkovnica radi. Svakako mi se ne čini kao najbolje rješenje jer pri prvom micanju kabla (možda i od nošenja laptopa?) moglo bi se dogoditi da oslabi ta plastika. Pali su mi na pamet servisi, možda bih baš mogao... U svakom slučaju ohrabrio si me da pokušavam i dalje i uspjelo je :D :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:05. |