![]() |
Gigabyte Z77X-UD5H & Z77X-UP4 TH - Thunderbolt je stigao
Testirali smo UD5H i UP4 TH ploče.
|
Thunderbolt bi trebao biti što, Intelovo preuzimanje primata nad USB-om ili?
inače odličan review, šteta što niste imali i Asus P8Z77-V Pro Thunderbolt. |
Citiraj:
Naletjet će već i Asusica :) |
Jel onda bolja investicija ploča sa TB-om ili bez? Koliko vidim na Asusovom sajtu, razlika između P8Z77-V Pro i Pro TB je da pro TB ima slabiju naponsku regulaciju :stoopid: zašto?
|
Citiraj:
TB implementacija + kontroler kosta pa su vjerojatno stavili slabiju regulaciju kako ne bi morali puno dizati cijenu. Ova regulacija koju TB model ima je sasvim dovoljna. |
Ja bi ipak rekao da je bolji izbor maticna sa boljom regulacijom jer je Thunderbolt na papiru dobra stvar ali dok masovno ne pocme izlazit periferija s tim konektorom (i dok je ti ne pocmes kupovat) i nema nekog smisla. Dok su meni mobitel, extetni, kamera, printer... na USB-u mislim da se ne isplati nista zrtvovati zbog njega. Nekako nisam siguran da ce Thunderbolt tako brzo da bi se sad isplatilo zrtvovat.
|
Citiraj:
TB će biti možda super stvar, ali ako pratimo analogiju razvoja stvari, mišljenja sam da će to bit tek znatniji pomak na socket 1150 pločama (za Haswell procesore) i vjerojatno će biti sastavni dio čipseta, dakle, neće biti ploče bez njega. Velim, nagađam usporedno kako je išao tijek stvari sa USB 3.0. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Apple? neće valjda doći do još jednog rata patenata :D ? |
Citiraj:
TB je Intelov ali su ga do neke mjere zajedno s Appleom razvijali i kao sto si mogao u clanku procitati prvi se put pojavio na MacBook Pro-u. Apple drzi trademark na Thunderbolt ime, a patenti su Intelovi. |
Sve je to super, divno i krasno. No da li je itko pogledao koliko košta TB kabel :D
http://www.ronis.hr/mac-dodaci/2058/...derbolt_Cable/ http://www.geek.com/articles/chips/h...s-49-20110630/ OK ići će to dolje, ali zasad je zbilja preskup. Plus što trenutno i nema baš previše uređaja koji bi to koristili. Nekako me strah da će završit ko i FireWire. |
ideeeeš :D
prestrašno... zapinjanje za kabel i pažnja na isti je dobila sasvim novu dimenziju :) |
Citiraj:
|
Ja imam ovu ud5h sa wifi i super je ploca...
po meni se jos ne isplati uzet tu s TB kad oprema za TB preskupa a i prosjecnim korisnicima nece biti bas od neke koristi... |
Kud mene Brko pročitao :)
Čekao sam pravu priliku da ubodem poštenu pločerudu temeljem na TH tehnologiji (zamjeniti svoj šugavi P67 za Z77 s TH ) Razmišljam da preselim svoje čigrasto velepamtilo na vanjsko skladište Za tišinu dalo :) edit. ima i upgade postojeće serije 7 od Asusa @Krešo Sviđa mi se članak i pogotovo kod TH. Kad će test MSI Z77A-GD80? Ako nije problem da i ubaciš zajedno spomenutu Asusicu :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:34. |