![]() |
Spajanje laptop harda s PC-em
Zanima me koji mi kabel treba za spojiti hard disk od laptop na stolni PC?
Može i link u nekom shopu. |
i jos kada bi napisao kojom konekcijom namjeravas povezati hard sa kompom......... i kakve je konekcije hard disk.......... i da li namjeravas ga spojiti unutra kompa ili van kompa...........
gdje bi nam bio kraj :). |
Pretpostavljam da je SATA disk, nemam pojma, ali htio bi ga spojiti na usb.
|
Treba ti externo kućište za 2,5" SATA hard. Ovako nešto. Na komp se onda spaja putem usb-a.
|
Mozes ga spojiti i obicnim sata kablom na maticnu plocu od kompa. (u slucaju da se radi o sata disku i maticnoj ploci sa sata ulazima)
ili napravi ovo sto je kolega coconut napisao pa imas externi disk... |
Pozdrav.
Iz prošlog Tošibinog laptopa izvukao sam 320GB WD ScorpioBlue (pošto je riknuo). Uvijek sam htio staviti taj disk na njušku jer mi je nepotreban a ne bi bilo loše - riješiti ga se uz nešto $$$ :D Međutim, prije prodaje bi ga htio pokrenuti (a sada razmišljam i o tome da ga ne prodam nego koristim, jer imam jedan s manjim kapacitetom prijenosni hard disk u kućištu) preko USB-a. Na eBayu pronalazim ovo; http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw...5%2B7&_sacat=0 ... ono šta me zanima - dali je stvarno to to? plug n play - spojim i sve radi? zvuči jednostavno i dobro, mada ne znam zašto ne bi radilo, sve djeluje da će raditi - isto tako, gledam konektore, ona mala dva "L" profila kontektora pašu jer mi i paše do 15+7 pinski? |
je, radi to tako, malim ( laptop ) hardovima je dovoljno 5V sa usb-a
|
Ako će već eBay "platit" onda bolje uzmi ovakvu verziju ili sličnu > http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-S...item5d408d1c2d
ova mogućnost da dobije napajanja sa dva usb porta je bitna, otvori specs tog hdd - a pa ćeš viditi da mu treba 1A u piku a to dobiješ iz dva usb porta. |
Ako ga želiš samo probati i istestirati, možeš ga spojiti direktno na matičnu SATA kabelom i SATA naponskim konektorom sa napajanja.
|
Hvala puno ljudi!
Nikky, interesantno - šta je najgore kada sam gledao iteme po ebayu, analogno sam zaključio da je to "nastavak" USB-a - kao šta imaju cooling padovi - USB u produžetku, da se ne "izgubi" jedan utor bezveze i odmah kao takve ignorirao - naravno da ovo ima puno smisla. Međutim, vjerujem da imaš pravo i takav ću sigurno uzet - baš sada držim disk u rukama i na njemu piše 5VDC : 0.55A coconut, vezano za - pretpostavljam da ovaj "manji dio" od 7 pinova SATA a koji je vrah onda ovaj "veći dio" di je 15 pinova? i još jedna stvar, koji je vrah onih 4 pinova pored SATA? (to pak liči na 4 male nožice) |
A da se prvo potrudiš potražiti prije nego pitaš očite stvari (da ne kažem drugačije) ? :stoopid:
- dio sa 15 pinova je napajanje, ima više opcija / mogućnosti - dio sa 7 pinova je SATA tj. data port - dio sa preostalim pinovima je za konfig / test |
Citiraj:
imam još jedno pitanje, kako će reagirati taj disk kad ga spojim preko usb-a na laptop pošto je gore vindovs? prepoznati će ga kao...? usb memory stick ili? ili ću morati u bios settings da se boota s njega prvo? kako ću doći do svih pr0n :D pohranjenih na njemu i formatirati ga? |
Ako ga spojiš preko usb - a i spominjanih adaptera kao i usb stick,
jedino su winsi ponekad glupi / smotani kada trebaju detektirati više particija preko usb - a. Sigurna alternativa je korištenje nekog Win ili Linux Live cd - a pa tako nema "posljedica" za winse na lapu, iskopiraš / brišeš šta trebaš. |
došao adapter upravo sa ebaya, i tako ja ubodem dva usb-a u laptop i 15+7 pinski kontektor u disk, međutim, osim šta se vrti disk - znači struje ima :D ništa se ne dešava, ne prepoznaje ga nikako, probao sam u biosu namjestiti da boota s njega ali ga nema ni u biosima?
šta mi je činiti? pobogu, nije valjda disk neispravan? EDIT: nemam pojma kako, malo sam se igrao i uspio spojiti tako da pronađe disk - i pronašao ga je... u my computer imam local disk (znači taj disk kojeg sam spojio) i system reserved 61,6 MB free of 99,9 MB - šta nemam pojma šta je, a kada uđem u njega je prazno! pokušao opet u biosima namjestiti da se boota s njega (pošto su gore instalirati W7) ali ga ne nađe! postoji neki client da iz ovih windowsa sa laptopa gledam u windowse na disku? ovako mi se otvaraju samo program files, temp, intel i uglavnom ono šta me ne zanima :) želim "surfati" u prijašnjem laptopu - dali se to može ikako, primjerice, folderi na desktopu koji su bili, my documents, slike, filmovi i slično? |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.google.hr/search?q=molex...w=1280&bih=684 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:55. |