PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   WTF s tim zombijima… (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=236872)

vahha 23.08.2012. 11:58

WTF s tim zombijima…

i igrama (prvenstevno mislim na FPSe jer je najisplativiji žanr) u sadašnjem vremenu?

Ne znam kako vi gledate na ovu temu ili vas uopće nije briga, ali ovaj trend da skoro “svaka druga” igra ili dlc ima u sebe zombije nije normalan, a što je još više žalosno radnja tih igara odvija se u sadašnjem vremenu ili nekoj skoroj budućnosti sa prepoznatljivim elementima sadašnjosti.

Pa čak i onaj trend kad su se samo izrađivali WW2 FPSi nije toliko iritantan kao sad s ovim zombijima. Pa gdje je ta “inovativnost” pa recimo stavit radnju igre u WW1, “piratsko razdoblje”, razdoblje nezavisnoti USA, neko zanimljivo razdoblje Azije itd itd…Zar ne bi bilo zanimljivo odigrat jedan dobar FPS u ovim razdobljima?

Ali ne mora to bit present day gdje se gejmeri mogu poistovjetit s nekim specijalcem nađiđanim zadnjim krikom tehnologije kako bi lakše ubio zombija ili terorista.

Naravno iza svega stoji podsvijesni način vrbovanja u vojsku, gdje je očigledno jedina stvar u sadašnjosti borba protiv terorista, jer ovih prvih spomenutih nema (bar koliko znam :)), osim ako nisu oni sami ti!:)

Alph4Dawg 23.08.2012. 12:56

Po cemu si ti zakljucio da tvoje misljenje zasluzuje novu temu na forumu?

Ivo_Strojnica 23.08.2012. 13:01

@alphawuf: po tome što je to i smisao foruma.

@vahha: A da svaka druga igra ima zombie elemente u sebi, to baš i nije istina. A na kraju, walking dead je polučio uspjeh, ljudi asocijacijama žele prodati stvari, ne kužim šta ti je tu čudno i nevjerojatno.

Alph4Dawg 23.08.2012. 13:04

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2220671)
@alphawuf: po tome što je to i smisao foruma.

@vahha: A da svaka druga igra ima zombie elemente u sebi, to baš i nije istina. A na kraju, walking dead je polučio uspjeh, ljudi asocijacijama žele prodati stvari, ne kužim šta ti je tu čudno i nevjerojatno.

I sta, svacije misljenje zasluzuje posebnu temu?
Mogu samo zamisliti preglednost foruma...

SilentException 23.08.2012. 13:33

ENOUGH IS ENOUGH!! I HAVE HAD IT WITH THESE MOTHERF**KING ZOMBIES IN THE MOTHERF**KING GAMES!!!! ;)

hammer_of_thor 23.08.2012. 14:53

Samo mi nabroji 10 FPS igara sa tematikom zombija u zadnjih eto 5 godina. :)
Pa da vidimo koliko ih je to "svaka druga".

Ako išta - baš te tematike fali u žanru.

Citiraj:

specijalcem nađiđanim zadnjim krikom tehnologije
Dead Island - specijalci sa tehnologijom? Hodaš okolo sa home made mačetama i čekičima
Left 4 Dead - tehnologije?
COD 4 Community Zombie mod, prezabavna stvar
COD 5 zombie mod, fuck yea, tam imaš marince i SEAL-ove sa thermal visionom i minigunovima.

DayZ - eto ti pravi survival. Prosječno igrač preživi u igri 1.1h

1.1h u igri u kojoj kad umreš sve gubiš.

Tako da, your point is invalid.

Ivo_Strojnica 23.08.2012. 15:05

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 2220673)
I sta, svacije misljenje zasluzuje posebnu temu?
Mogu samo zamisliti preglednost foruma...

Pa zato imamo moderatore, da stvari ne odu predaleko. :D

Nybelung 23.08.2012. 19:40

Ja sam upravo ovo igrao: Last Stand Union City.
2D browser igra koja nema ništa što nije već viđeno, ali u nedostatku zombie igara nije loše za ubit sat vremena. :)

nynex 23.08.2012. 19:48

@vahha: ma to je teorija zavjere, pripremaju nas kroz igre za novi val gripe kodnog imena zombitis od farmaceutske korporacije umbrella :)

yedwy 23.08.2012. 19:52

Zombiji su politički korektni protivnici...

Ako amer kolje ruse/iračane/koreance/njemce/japance - isti se bune i na tom tržištu igra će slabije prolazit...

Ako biješ zombija, svi sretni i svi kupuju, osim možda na haitiju ali oni i tak ne kupuju nešto puno igara... :D

Nybelung 23.08.2012. 20:21

Istina je da se zombiji svugdje pojavljuju, ali kao obični mobovi u RPG igrama. Nema nijedne prave open world survival igre sa zombi tematikom.

Najbliži su STALKER i Resident Evil, ali nije to to.
Dayz izgleda obećavajuće, ali još je rano za reći hoće li išta bit od toga. Trebali bi se udaljit od ARME i napravit samostalnu igru inače će zauvijek ostat samo mod pun bug-ova.

ante2 23.08.2012. 20:57

lega @yedwy je po meni pogodija u sridu sa teorijom o politicko korektnim zombijima, kako god i ko da ga krkne niko se ne buni.
Jelte, nema americkih ili ruski ili ne daj boze sjeverno koreski zombija.
Zombiji su beznacionalna bića, tj. pravi stanovnici ove planete.
Zato ih svi i oce umlatit :D

Drvoje 23.08.2012. 21:15

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2220994)
Nema nijedne prave open world survival igre sa zombi tematikom....

Dead Island nisi odigra sine :D
Inače "čekić od tura" ju je gori već spomenija i po meni zaslužuje puno bolje ocjene, a ne smijemo zaboraviti ni Dead Rising 2 (mada će neko ovu igru okarakterizirat šarenom japanskom arkadicom).

PointDexter 23.08.2012. 21:54

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2220994)
Dayz izgleda obećavajuće, ali još je rano za reći hoće li išta bit od toga. Trebali bi se udaljit od ARME i napravit samostalnu igru inače će zauvijek ostat samo mod pun bug-ova.

Samostalna igra je već u izradi, kao i Day-Z-jeva kopija, War-Z

ante2 23.08.2012. 21:56

Predlazem da se u smajlice ubaci zombi smajlic pošto je to ono sta mladi ovih dana vole :D :fiju: :goood: :cool: ;) :smoke:
Kako se zove ona igra nedavno je dobila HD reizdanje, vozis helikopter ljevo desno i skupljas ekipu, a u jednom levelu cak imas i zombije koji su okupirali grad :lol2:

iNoob 23.08.2012. 22:00

Zombija nikad dosta. Zabavno ih je tamanit.

elzel 23.08.2012. 22:07

Zombija ima i u recimo Half Life/2, igrama koje nisu prvenstveno horor, da se začini malo, ako nedostaje raznolikih neprijateljskih botova, kud ćeš bolje od zombija!

Nybelung 23.08.2012. 22:08

Dead Island je arkada, bar za moj ukus. Nema ni neku atmosferu, a u zraku se osjeća konzolitis. :D

domis 24.08.2012. 11:54

ma iskreno, meni je vise muka od tih zombija...
ko da je u igri samo bitno da ima fap fap grafiku i zombije, pa jebemu đe ti je priča?

ivan77 24.08.2012. 11:57

to je priprema zombija za socijalizaciju!

Drvoje 24.08.2012. 18:10

Citiraj:

Autor domis (Post 2221302)
ma iskreno, meni je vise muka od tih zombija...
ko da je u igri samo bitno da ima fap fap grafiku i zombije, pa jebemu đe ti je priča?

Pa u knjižnici, zar želiš da klinčurija razvija intelekt, logiku, emotivnu inteligenciju i time nekakav osjećaj za kritiku, samosvjesnost...
Ovako je bolje kupce pretvarat u zombije i iskorišatavat ih po principu svaka nova godina/sezona novi naslov (jer eto novo je cool a i mali susid Simplicije ( http://en.wikipedia.org/wiki/Simplicity) ju je baš nabavija i sad mi ego pati)
To ja zovem pravom real life igrom između današnje game industrije i ovaca (pardon kupaca), kako ne kužite da je gejmanje samo paravan za ispiranje mozgova :D
Iden sad štagod odigrat, da mogu i dalje pljuvat, flejmat, hejtat....

pixxeel 24.08.2012. 18:32

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2221542)
Pa u knjižnici, zar želiš da klinčurija razvija intelekt, logiku, emotivnu inteligenciju i time nekakav osjećaj za kritiku, samosvjesnost...

Sve ovo ali bez sarkastičnog tona. Uglavnom slijedi offtopic...
Ako želite dobru priču ili intelektualni izazov čitajte knjige od 1000 stranica i pišite znanstvene radove. Svi su odrasli na superintelektualnom supermariju i lari croft a sad krive "današnje mutave" klince jer need for speed više nije izazov, kao da je ikada bio.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:34.