PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Skinuti monitor sa laptopa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=236275)

giga 05.08.2012. 17:31

Skinuti monitor sa laptopa

Naslov sve kaze :) Nisam znao ggdje to staviti, jer je malo specificno pa sam tu stavio.

Imam jedan laptop koji mi je pao na pod i ekran se razlio i razbio. Kupio bi roditeljima jedan monitor i spojio taj stari laptop na monitor, da ga mogu koristiti. Probao sam to napraviti na svome monitoru i sve urednu radi.

Pitanje, da li mogu kako skinuti, otkinuti taj "monitor" sa laptopa?

To bi mi vise pasalo pa da laptop sluzi kao tastatura, ako ne onda je druga opcija da laptop bude kuciste a da dodam drugu tipkovnicu i misa.

Hvala

nino 05.08.2012. 17:42

Citiraj:

Autor giga (Post 2211717)
Pitanje, da li mogu kako skinuti, otkinuti taj "monitor" sa laptopa?

Mozes.

giga 05.08.2012. 19:10

Citiraj:

Autor nino (Post 2211725)
Mozes.

Daj me prosvjtli, kako?

1.Jedna kacavida i to malo odvidati i maknuti zice iili treba nesto vise?
2.Moze li se kako u BIOSu staviti da mi odmah sliku prebacuje na taj novi monitor? Pitam ako idem reinstalirati win ili tako nesto, hoce li onda prikazivati sliku na tom drugom monitoru po deafultu?

To je neki stariji HP sa obicnim dual core procesorom. Ne mogu se sada sjetiti imena.

nino 05.08.2012. 19:19

Da te prosvjetlim? Prosvjetli sebe.

1. Ovisi o modelu. RTFsM.
2. Ici ce ti automatski na externi

Sjeti se modela.

pinkskin 05.08.2012. 19:28

Ako se nemoš sjetit modela i pogledat na netu kak se rastavlja onda ti je najlakše sa fleksaricom srezat nosaće ekrana.

giga 05.08.2012. 19:49

Citiraj:

Autor pinkskin (Post 2211755)
Ako se nemoš sjetit modela i pogledat na netu kak se rastavlja onda ti je najlakše sa fleksaricom srezat nosaće ekrana.

A sto ste nabrijani tako :chears:

Kazem da me prosvjetlis jer ti sigurno znas kako, ja pojma nemam, to je bila zajebancija Nino.

Ma ja bi taj ekran odrezao kao sto kazes, samo me zanima ima vjerojatno neke zice spojene na taj ekran, sto da radim sa njima?

:fala:

nino 05.08.2012. 19:59

A jesi nedokazan, tlacitelj i neznalica :D

Saznaj model pa ti sav info mogu dat. Negdje ga skines za 2 min, na nekim modelima moras pola lapa rastavit da bi monitor skinuo.

Zice, odnosno kablovi, skidaju se zajedno sa ekranom, video kabel i wireless ako ima.

Nista neznamo bez modela.

giga 05.08.2012. 20:27

Citiraj:

Autor nino (Post 2211770)
A jesi nedokazan, tlacitelj i neznalica :D

Saznaj model pa ti sav info mogu dat. Negdje ga skines za 2 min, na nekim modelima moras pola lapa rastavit da bi monitor skinuo.

Zice, odnosno kablovi, skidaju se zajedno sa ekranom, video kabel i wireless ako ima.

Nista neznamo bez modela.

Vidis to je lijep i pristojan odgovor :D

Evo lijep i pristojan podatak koji ti fali: HP Compaq 615 :roller:

nino 05.08.2012. 20:43

Tu skini servise manual, i imas od 60. stranice dalje, upute za skinut monitor, sa slikicama naravno. :D

giga 05.08.2012. 20:55

Citiraj:

Autor nino (Post 2211803)
Tu skini servise manual, i imas od 60. stranice dalje, upute za skinut monitor, sa slikicama naravno. :D

To mi namjerno radis? :D

We're very sorry!The page you requested can not be found.

Ne radi link. :roller:

Daj, ako mozes mi reci sto trebam traziti. Gledam ovdje ali ima brdo manuala,videa i svasta ali nista korisno ne mogu naci.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&lang=en&cc=us

nino 05.08.2012. 21:05

Sad sam probao, link otvara pdf manual. Nema veze, skini ga tu. Klikni na "Click here to start download from sendspace"

http://www.sendspace.com/file/htbux7

giga 05.08.2012. 21:35

Istina,sada radi. JA probao dva puta,ali nije radilo.

Hvala, to je to.

CLOSED!

Rebas 06.08.2012. 09:12

Nakon skidanja ekrana nece ti raditi wireless koji je ugradjen u laptop, tj. kroz ekran idu antene.

domy_os 06.08.2012. 09:39

Može ih ostaviti vani ili provući kroz donji dio notebooka, to je najmanji problem.

Nikky 06.08.2012. 09:41

Točno ali tome može doskočiti tako da wireless antene (sa kabelima) "oslobodi" iz ekrana a kasnije spoji gdje su bile (na wirekess kartici) te nešto improvizira kako bi stale okomito i imale funkcionalnost.

Eto me domy preduhitrio.

ines253 25.03.2014. 01:33

Pozdrav svima..nova sam ovdje i zanima me jedna informacija..znaci imam laptop hp-62 i ekran mi neradi..sad ja bi to skinula i za prvu ruku ga koristila kao komp.. Samo zanima me to bezicno povezivanje jer mi je neophodno..kako to najjednostavnije rijesit? Unaprijed hvala svima na pomoci

MMI 25.03.2014. 13:30

ne radi to, kupi original lcd za lap, koštat će te sitnicu više ali lap će biti kompletan i nema bežičnog povezivanja bilo kojeg lcd-a

ines253 25.03.2014. 14:58

Ma problem je sto je taj laptop star 3 do 4 godine..uzela sam si ga za faks..i ono nemogi rec da mi je nesto strasno tesko radio..znaci u pitanju su bili seminari fejs, mailovi, youtube.. I eto sve je ok bilo do ove nezgode a za izmjenu ekrana me traze 1000kn..to mi je puno uzevsi u obzir da je to stari laptop a sad dodam jos toliko i skoro mogu drugi uzet.. A trenutno mi je potreban samo za zavrsit zavrsni rad.. To bi morala do kraja mjeseca napravit..a poslije vise ko zna dal cu i koristit laptop.. Kazem sad mi je to trenutno hitno samo za taj zavrsni da to napisem

Ili ako znate koji ekrani se daju za zamjenu stavit i ako bi mogli rec? Jer sam cula od majtora da je to samsunov gore ekran?

hylem 25.03.2014. 15:05

Pa spoji ga žično na neki monitor ... morao bi imati VGA, DVI ili HDMI izlaz. A nakon što napišeš završni probaš ovo utopit za neku siću ;).

redscro 25.03.2014. 17:19

Odgovara ti vjerojatno većina LED 15.6" displaya, samo trebaš kupiti onaj koji s iste strane kao i tvoj ima 40pin utor, drugih kriterija nema, marka nije bitna. Cijene polovnih su 500kn pa naviše, npr. ovaj polovan ili ovaj nov. Pazi samo da je ekran LED, a ne CCFL, no 95% ih je LED.

Ekran se mijenja veoma jednostavno, kao što možeš vidjeti ovdje na videu, ne trebaš nikakvo posebno znanje, a opasnost da nešto pokvariš u postupku je zanemariva, nije to toliko krhko kao što izgleda.

tor 25.03.2014. 17:21

Citiraj:

Autor MMI (Post 2568794)
ne radi to, kupi original lcd za lap, koštat će te sitnicu više ali lap će biti kompletan i nema bežičnog povezivanja bilo kojeg lcd-a

pa nekako brijem da je mislila na wfi karticu, ne na bežično povezivanje običnog monitora i laptopa ;) Tamo gore se pisalo o tom što s antenama za wifi karticu, kad jednom skineš monitor s lapa, pa nekako sam dojma da se nastavila na tu priču.

Ako nećeš kemijati po lapo i rastavljati i mijenjati monitor, uzmi običan monitor, sa strane na lapu vrlo vjerojatno imaš običan vga izlaz, spoji monitor na njega i to ti je to.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:59.