![]() |
+38560600506 navlakuša
Evo danas sam dobio poruku na mobitel sa nekog 098 broja koja glasi:"Bokic,ajde se javi na onaj drugi broj kad mozes,ako ga nemas evo ti ga +38560600506. **neki tekst fali** "
Naravno da je to očita navlakuša i da poziv na taj broj skida nekih 8 kn po minuti,ali uvijek ima naivnih žrtava koje će okrenuti taj broj... Ima li netko ideju kako tome stati na kraj i ima li uopće smisla nekome prijaviti broj mobitela sa kojeg je ta poruka poslana da takvi govnari dobe zasluženu kaznu?! Ako već ima tema o ovom problemu molim moderatora da moju poruku prebaci u tu temu... |
Moram reci da nikad u životu nisam dobio takvu ili slicnu poruku ili one šeme sa propuštenim pozivom...
|
bilo je nedavno u medijima o tome.
|
Citiraj:
|
Ja sam upravio primio por istog sadrzaja sa 098 955 0163.ja sam nazvao sluzbu za korisnike i prijavio oba broja, a sad da li ce oni sta ucinit...
|
Citiraj:
Sve su to navlakuše jer pozivi na 060 brojeve imaju extra cijene. I to paprene. Pisalo se o tome u novinama i na netu. Najbolje prijaviti broj SZK. |
Ili pošalješ poruku nazad, ali sa drugačijom ponudom, tipa popravljanje zubi s popustom u slučaju da opet pošalju poruku tako debilnog sadržaja. :D
|
SZK ti nece blokirati takve brojeve,zvao i pitao jer non stop dobivam poruke da imam xxxx plus club bodova i da nazovem 060xxxxxx broj i mjenjam za nagrade
|
Naravno da nece kad je u ovoj drzavi potpuno legalno zakupit 100 linija za
navlakuse tipa nova-lova i sl, a zna se da ce samo jedan (najgluplji) dobit vezu.. Ili tipa nemogu zabranit da me neki broj zove bez suda, jer eto, jadni operateri bi ostali bez kunu dve... |
Znači nema se smisla uopće zamarat s time? Zbrisat poruku i dalje svojim poslom... :fiju:
|
Citiraj:
To automat random šalje sms na tisuće brojeva, a naći će se dosta njih koji će nasjesti. |
Jedino sta mozes jest obrisat poruku i upozorit ostale ljude kao sto si i ti ovdje ucinio..
|
A šta se ljudi svašta neće smislit samo da okrenu neku lovu kod nas pa to nije normalno :(. Prije je bila ona afera sa IQ testom gdje su rezultati dolazi via SMS, a sami zahtijev po iste je predstavljao neki oblik pretplate na uslugu.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:20. |