![]() |
Komp se ne pali, samo inicijalni spin ventova
Pozdrav svima. Od nedavno imam problem sa kompom. Znači radio je normalno u Zagrebu, al kad sam se odselio i donio ga doma, nastali su problemi.
Naime komp se ne pali, samo se zavrte ventovi na napajanju, cpu, gpu i ovi periferni, na par sekundi, i ugase se. Pa vas molim za pomoć, lud sam više. |
Vjerojatno ploča. Za svaku sigurnost možeš istestirati ram MemTestom koji se nalazi na Hiren's Boot CDu. Ako ne bude errora, onda je ploča krepala.
|
Citiraj:
|
Slican problem je kod mene bio prosle godine na starom 775 sistemu, u pitanju je napajanje bilo. Nekad uspije do loadanja windowsa doci, ali se ugasi, nekad odmah prilikom paljenja nakon par sekundi. Probaj nekog prijatelja za napajanje zamoliti pa probaj vidit.
|
Citiraj:
|
I ja mislim da je do napajanja jer se meni slično dešavalo.
U crknutom napajanju sam vidio da su se veliki kondezatori na vrhu malo napuhali pa je vjerovatno to bio problem. |
Ima li beepova? Izvadi memoriju, prebriši kontakte pa vrati natrag.
|
imam sličan problem pa ću napisati ovdje
kad pokušam upaliti, prvi put se na trenutak samo pokrenu ventovi i stane, znači niti sekunda, probao sam samo napajanje pokrenuti spajanjem zelene i crne, i tako vrti hladnjak od napajanja, znači li to da je napajanje ok i da mi preostaje samo defektna matična ploča? |
Najbolje bi bilo da spojiš zelenu i crnu i da izmjeriš napon koje daje napajanje tako da budeš 100% siguran da je napajanje ispravno (primjer je ovdje). Ovo što ventilator radi mislim da nije sasvim siguran pokazatelj i da je napajanje ispravno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:40. |