![]() |
Review A4Tech x-760H
http://www.alfacomp.cz/ezbozi/2/45896/47158bv.jpg
X-760H je miš solidnih performansi i zanimljivog dizajna. Nažalost nije simetričan tako da vrlo vjerovatno nije prilagođen za ljevake. Mis je opticki (sa kristalom koji sluzi za ograničenje svjetla). Presvučen je tankim gumenim slojem za bolji grip, a strane su mu napravljenje od deblje i hrapavije gume gdje je lijeva strana udubljena poradi ergonomičnosti. Dosta je ispupcen te je vecinu vremena citav dlan na citavoj povrsini misa. Dimenzije misa su (D-Š-V [cm]) 10-6,5-3,5. Na lijevoj strani ima dvije funkcijske tipke koje po defaultu sluze za skrolanje po webu (stranica prije stranica poslje) a u igrama se registriraju kao mouse 4 i mouse 5 tipka. Uz to ima tipku za namjestanje DPI osjetljivosti misa s rasponom 100-2000, a po defaultu ima 5 stanja - u koracima po 400 do 2000. Sve te razine osjetljivosti su namjestive te se pohranjuju u unutarnju memoriju misa. Kotačić na mišu nakon več podužeg korištenja radi kao i prvoga dana, ima nabore i savrseno dobro se koristi mouse 3 tipka. Na samome misu nema vidljivih tragova habanja i trosenja zbog duzeg koristenja. Odmah pored središnje tipke je i rapid-fire tipka, koja u biti napravi brzo 3 klika jedan iza drugog. Osobno ju koristim za otvaranje datoteka, za pucanje s carbinenom u cod 2 kao s m1 jurisnom puskom i za kupovanje itema u LoL-u i radi jako dobro. Znaci na samome misu je zasada 7 tipki, mouse 1-5, dpi tipka i rapid fire tipka. Postoji i jos jedna tipka, a ta se nalazi ispod misa. Ona omogucuje nesmetano podizanje i spustanje misa bez trzaja i pomaka gore dolje sto jako pomaze upravo kod FPS žanra. Žica je dovoljno dugačka čini mi se za svačije potrebe. Sam miš stoji na 4 izmjenjiva postolja od tvrde plastike, a u ovih 6 mjeseci sam ih promijenio samo jedanput čisto da vidim hoće li biti ikakve razlike. Naravno, razlike nije bilo jer za promjenom još nije bilo potrebe. Pošto odmara na 4 sira postolja, posebno manje postolje mora ici i na anti-vibrate tipku koja je izuzetno sitna i okrugla, te sam ju dosad promijenio 3 puta jer sam ih jednostavno zagubio, vjerovatno zato sto se odlijepe. Za ovaj mis driveri nisu potrebni več vam je samo potreban "X7 Oscar mouse macro editor" za namjestanje ama bas svih 7 tipki + 6 DPI razina (Instalacija programa otvara i 6. stanje, a osjetljivost se namjesta i po X i po Y osi). Svoje macro-e možete staviti i na internet, a macro postavke ostalih ljudi isto tako mozete i skinuti sa X7 sranice. Ovaj moj sitni review se najvjerovatnije odnosi i na ostale miseve iz x high speed serije (X-710K/ X-718BK/X-730K/X-740K/X-710H/X-760H/XL-750K/XL-740K/XL-730K). Review cu zavrsiti sa cijenom samog uređaja koja iznosi oko 150kn (Elipso 149kn) Osobni dojam: Na ovaj mis nemam nikakve zamjerke. Problema nisam nasao niti u koristenju misa niti u koristenju X7 macro editora. Uz mis se dobiju i 6 setova podnozja, tako da ce vam trajati jako jako dugo. Jedina promjena na misu je ta sto mi se izbrisao logo ispod DPI tipke x,( |
malo budem nadodao...
budući da je riječ o prilično starom adns-3060 senzoru, njegova maksimalna nativna rezolucija iznosi 800 dpi-a (može se promijenit alternativnom lećom, što je koliko sam upoznat, jedino slučaj kod Zowie ec1/ec2 miševa). što znači da su ovi 2000 dpi-a napucani interpolacijom, što ih, imho, čini neprikladnim za normalno korištenje (čitaj, miš na većim rezolucijama postaje neprecizan). meni ne smeta budući da inače koristim najviše 800 dpi-a, ali za ostale malo upozorenje. |
moram i ja dodati edit. Izgleda cu ga promijenit jer mi je nakon 9 mjeseci koristenja prestao radit anti-vibrate gump na podnozju, sad mis radi kao da toga niti nema. Ako sam ga mozda kupio vecinom zbog toga valjda ga mogu i promijenit.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46. |