![]() |
(riješeno) Nema slike...
Pozdrav ekipa!
Imam problem sa jednim PC-em, kad ga upalis sve se cini normalno, ventilatori se vrte, ledice se pale... samo ne daje nikakvu sliku na ekranu... Ploca je Asus M4A89GTD_PROUSB3, a procesor AMD Phenom II. Na ploci postoji integrirana graficka i na nju je prvo bilo spojeno, ali sam pokusao i sa drugom grafickom, no isti problem je i dalje. Ima netko ideju u cemu bi mogao biti problem? |
Daj popuni "moj komp"; dopiši ostatak konfe.
|
Možda monitor ne valja?
|
Nećemo točno znat što i kako je, ak ne napiše sve. Ovak se može nagađat.
Prvo bih provjerio da nije greška na relaciji DVI-D (matična, ako se spaja DVI kablom) i monitor. Najbolje što se tiče toga, probat prek VGA, znači analogno. |
Popunio sam ostatak konfe....
Monitor je ispravan, nije do njega. Pokusao sam vec i na sva 3 moguca porta - HDMI/DVI/VGA i drugu graficku i ista stvar... |
Jel' si probao sa drugom memorijom? Jel ti ploča daje bip...na početku kad je upališ..jel si probao clear cmos..
|
Vjerojatno je ošla matična. Nosi je na reklamaciju.
|
S drugom memorijom nisam probao, nemam je od koga uzet, svi imaju DDR2... Ali sam probao sa jednom plocicom, mijenjat slotove itd... sve moguce kombinacije sa ove 2 plocice koje imam... Kad upalim nista se ne cuje, nikakav bip. Ledice na maticnoj se upale i nista se ne desava dalje...
LEDica kod tastera MemOK (DRAM LED) svijetli crveno, neznam dali to treba biti tako, nikada prije nisam obracao pozornost i ne sjecam se dali je svijetlila... |
Nabavi Hiren's Boot CD. Imaš na njemu MemTest pa isprobaj svaki keks posebno, a onda zajedno.
|
Mislim da ne bude sreće sa Hiren's- om u " no picture" modu... :D
Črna tico sokole, imaš li ti možda spojen zvučnik na MBO gdje bi čuo te beep-ove? Gledam picse ploče, a ne vidim ugrađeni. Ako nema, stavi, bit ćemo pametniji. |
Imam zvucnik na case-u... nikakvih zvukova nema...
Memorija nije, isao sam kupit drugu memoriju (svejedno sam mislio uzimati jos), no i sa novom memorijom ne radi... I napajanje sam drugo probao (citao da moze biti da proc dobiva premalo struje)... Nikakvog pomaka, i dalje nema slike. Razmisljam da odem kupit maticnu novu, sve mi se cini da je ona riknula (garancije nemam, nije kupljeno u HR). Imate preporuku za maticnu? Bitno je da je AM3 i da ima opticki audio izlaz i naravno sto jefinija. |
Kupljena nova ploca, sve radi savrseno... RAM-i ispravni, proc ispravan...
Hvala na pomoci! |
NHF, za te novce koje si dao za M5A88-M mogao si kupiti poštenu ploču s boljom faznom regulacijom. Da si se posavjetovao u odgovarajućoj temi ljudi bi ti predložili bolju ploču, a sad se još nadaš i bezbrižnom overkloku.
Poanta svega je da se treba posavjetovati prije kupnje. |
Citiraj:
a sto se ticer OC-a tek toliko sam pitao da vidim dali se moze sta napraviti, nije mi neki prioritet... :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:50. |