![]() |
Win 7 problemi s aerom i prepoznavanjem periferije
Ugl problem mi se več dugo vremena javlja i jako je iritantan, nije povezan s driverima od grafe ,pojavljuje se unatoč izmjeni verzija... Ugl znaju mi se neki efekti burn in-at, npr napravim desni klik na desktop idem na properties i properties se ureže i ne nestaje, u ss-ovima vidite primjer... To urezavanje nestane ako resertiram dwm u procesima, tj restartiram aero međutim za par minuta je problem natrag.
2. problem koji mi se zna desit je sljedeći: tipkovnica i miš uštekani su mi preko ekrana, sve radi, idem ručat,ugasim ekran,vratim se natrag,upalim ekran, tipkovnica i miš uopće ne dobivaju napon, sve radi al miš i tipkovnica kao da su isključeni, isključim ih iz ekrana, uštekam direktno u matičnu, dobiju napon al ne funkcjoniraju... jedino sta pomogne je restart. Ovi problemi obično se javljaju par dana nakon što pc ne restartiram, ponekad mi pc radi 7-8 dana u komadu i sve bude u redu onda nakon iduceg restarta se pocnu pojavljivat. Nije mi jasno u cemu je problem. http://www.bug.hr/_cache/1222608520f...rand=309724711 |
ja bi rekao da je do drivera graficke
no ti kazes da nije :P ak nije do drivera onda je do same grafulje ili ti se bas OS shebo u nekim elementima DWM sam po sebi nebi smio davati takve graficke smetnje posto se ne koristi vise render ko u XP-u (koji ima problem s brojem prikazanih GDI objekata) |
pa primjetia sam da se problem javlja tek nakon što pc nije restartiran par dana a ne gasim ga uopce. Ali ponekad radi i 10 dana bez problema a ponekad se problem javi odmah drugi dan i nikako ga se rijesit.
|
ako nemas kod koga isprobat graficku na istom OS-u (pod uvjetom da su isti patchevi ili SP)
mozes (ako ti se da) probati u vmware ubaciti ISTI OS, sa svim patchevima koje imas I na svojem OS-u e sad iako virtualne masine emuliraju graficke, oni ipak koriste "moc" tvoje ako i u vmware-u budu isti problemi onda bar mozes vise potvrdit sumnju da je o grafickoj problem (posto driveri su custom/virtualni) |
Ovaj problem definitivno nije povezan s grafom nego s windowsima,nekim bugom u njima ili u driverima. Neću pokušavat dizat virtualku ili ubacivat grafu u drugi pc jer SIGURNO nije u njoj problem.Evo trenutno mi je uptime 3 dana i nemam nikakvih problema a mozda ce mi se kod iduceg restarta iz cista mira pojavit.
|
Evo našao sam nešto pa možda pomogne:
S tim da bi ti preporučio da ti bude uštekano direktno u matičnu! MOUSE FREEZE PROBLEM SOLVED!!! (I HOPE THIS HELPS) >> The mouse freeze problem is most likely to be related to USB SUSPEND MODE kicking in as most mouse nowadays use the USB port to connect. >> You may want to try this out. It works for me. >> Go to >> Depending on which power plan you're in, either 'Balance' or 'Power Saver', select the >> Select >> Expand further the <+USB selective suspend setting> by clicking on the <+> sign >> Set both >> THE MOUSE FREEZE (SUSPEND) PROBLEM WENT AWAY FOR ME!!! (kopirano sa " microsoft answer" stranice) |
A to mi je već postavljeno na disabled :/, ako se problem opet pojavi prebacit ču ih direktno u ploču.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:02. |