![]() |
DVD Rom!
Pozdrav!!
Trazim preporuku za kvalitetan dvd rom!! Imam stari Asus-ov 8x i nece mi citati bas sve dvd-e koje snimim, star je 5 godina...dakle vrijeme je za novi dvd rom...cekam preporuke! |
Bilo je rasprava na tu temu,malo potraži po forumu.
Ja imam LITE-ON i čita sve živo,brz je kod ripanja dvd-a,cd-a ali jedino je malo bučan ali ako ti to ne smeta svakako preporučujum kupnju. |
koji got da kupiš je dobar nema baš neke velike razlike, al BTC izbjegavaj. ja imam teac i super mi je.
|
Ok, hvala!!
|
Moja preporuka je Toshiba ili ako negdje nadjes rabljenog Pioneera. Samsunga izbjegavaj. ;)
|
Asus DVD-E616P2 (mislim da čak i noviji model P3 postoji)
ako se nemože Asus nabaviti onda pogledaj AOpen i LiteOn modele :) Citiraj:
|
Ako nadje jos Toshibu iz serije 1712 ili 1812 neka nju uzme jer su te jos bile zakon. Ako je istina ovo sto kazes toplo se nadam da ce Samsung nesto nauciti od Toshibe.
|
kad smo baš kod modela, uzmi pioneer on je car što se DVD-a tiče...
|
Citiraj:
|
Moja preporuka je LG. Ripanje dvd-a traje oko 9min
Čita sve i nije bučan |
Pioneer ili LG, samsunga ne, bučan je, i strašno se grije, toliko da ti doslovno sprži cd/dvd!!!
|
kao što vidiš i ova tema nema kraja, kao što rekoh kaj god uzmeš nećeš zažalit jer je večina DVD čitača došla do svog maximuma i razlike su minimalne, tako da uzmi ono jeftino.
|
Aopen DVD1648/AAP Pro (jako brz, a može ga se i ubrzati s Nero DriveSpeed-om, sposoban snimljene i DL medije čitati stabilno do 14x, a SL do 16x, osrednje glasan, puno tiši od LiteOn-a, ne čita jedino RAM i -DL, barem sa zadnjim firmware-om)
ASUS DVD-E616A - slično kao LiteOn što se tiče brzine, ali tiši Toshiba - jedino polovni, do serije 18xx, jer je 1912 zapravo mediatek (kao LiteOn, Samsung, ASUS i dr.). Toshibe se daju flashati moddanim firmware-om u kojem je skinut riplock, i tada postaju jako brzi čitači, inače su osrednje brzi, ali tihi i s odličnom korekcijom grešaka. Još jednom, ovo vrijedi za serije 16xx, 17xx, 18xx a njih više nema po trgovinama. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23. |