![]() |
Izolirani bad sectori
Tražim po netu i forumu i nigdje nisam našao ništa konkretno.
Ima li neki alati ili fora/nešto da se izoliraju bad sectori. Znam, kupi drugi disk, nije sigurno...ali npr. imam disk od 250gb, i sad ja bi napravio particiju od 100gb i koristio bih ga kao prijenosni disk. Kako napraviti tu particiju na ispravnim sectorima? Čime i da li je moguće uopće? |
sa seagate toolsom mos
|
Uzalud ti trud - vrisnuti će kad-tad. Probaj HDD Regenerator.
|
chkdsk /f /r drive:
Markirat ce bad blockove... pitanje je samo koliko je taj disk jos pouzdan, da se bad blockovi ne pocnu 'siriti' dalje. |
Citiraj:
Sad sam ga stavio u onu kutijicu (inače toshibin 2.5" hdd) i preko usb-a mi ne pokazuje nikakve greške. Jedino na HDTune (health), ali to je ostalo jer on pamti, sve ostale testove prolazi. Sad mi to nije jasno. Preko sata kabela javlja errore, preko usb - sve valja. Zadnji put sam ga vrtio sa HDD regenratorom i svaki put ih je našao drukčiji broj. Nekad više, nekad manje. http://img151.imageshack.us/img151/6589/tosha4.jpg hehe...sad vidim da sam pohranio ovaj log: Citiraj:
|
a da tebi nije jednostavna sata kabel ostecen?
|
Pff...zamijenio sam već valja 15 tih sata kabela. :hitthewal:
I ajd opet ću. Ali zapravo, nije oštećen, jer na drugom, isto 2.5", ne prikazuje grešku (disk ispravan, provjereno u notebooku). Dakle na ovome (toshiba 250gb) pokaže grešku preko sata, preko usb-a nema greške. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:17. |