![]() |
Acer Aspire 5349 - brisanje Linuxa i instaliranje Windowsa XP
Pozdrav svima
Prije koji tjedan kupio sam novi laptop Acer aspire 5349, na njemu je bio instaliran Linux, po prvi put se susrećem s njim i ne donosi mi ništa drugo osim činjenice da mi je pojeo strpljenje i živce. Stoga sam odlučio instalirati windows xp, ali naravno nemam pojma kako niti šta.Stoga molim Vas ne osuđujte me, imajte razumijevanja i sam se osjećam ka krelac šta ne razumim ništa, i ako netko ima strpljenja molio bih ga lipo da mi objasni korak po korak. Unaprijed zahvaljujem |
Onda si sacuvaj jos malo zivaca i strpljenja pa instaliraj windows 7 x64. Ubaci dvd i prati upute. :D
|
Ili si jednostavno mogo googlajući naći to što trebaš u 5 sekundi, brže nego otvoriti novu temu, kako si napiso da se neznaš linuxom služit tako si mogao napisati da se neznaš ni internetom služit
http://www.ic.ims.hr/win7/install-win7.html Vid ima čak na hrvatskom, izbaci kako prvi rezultat ako upišeš u Google "kako instalirati windows 7" |
A što ste tako žestoki i odrješiti ?
Možda čoek neće W7 smetje a ovisi i kakva je konfiguracija lapa. |
:kafa: |
Citiraj:
Drugo je sto ti mrzis 7micu. :p |
Citiraj:
|
Pretpostavljam da nemaš 1k kn za W7 jer da imaš uzeo bi si odmah lap s već instaliranim OS-om.
Nisi napisao koji Linux je došao predinstaliran,... vjerojatno Linpus Linux pa ako je, obriši ga, tj instaliraj opet Linux, ali Ubuntu 12.04 LTS s kojim ne bi trebalo biti problema jer možeš raditi sve kao i s Win Xp,.... a samu instalaciju OS-a odradiš za 20 minuta s USB sticka,... |
Hvala lijepa na iskazanim frustracijama, da nisam dosada već guglao internetom i da sam našao rješenje sigurno ne otvarao temu niti išta, ne biste vjerovali.Problem je u tome što nisam imao windows 7 uz sebe nisam imao cd, dobio sam ga i nije problem instalirat windows 7 niti bilo koji windows, problem je maknut izbrisati linux s kojim se dosada nisam susretao.Mislim da sam to naglasio u početnom postu, osim toga hvala na linkovima i prijedlozima cijenim to. |
A kakve veze ima što je gore linux?
Mičeš ga na isti način kao i bilo koji OS. Ubaciš CD od Windowsa, bootaš ga i slijediš postupak formatiranja, stvaranja particija i instalacije. Bar tih vodiča ima mali milijun po netu. |
Instalacija windowsa
Postovanje imam problem. Ako mozete da mi pomognete imam Laptop Acer Aspire one imam instalacioni CD win 7 ali na laptopu je linux i kad pokrecem instalaciju windowsa izaberem jezik tastature i kad odem Instal Now on izbaci setup starting al kroz 30 sekundi izadje " windows cannot find the Microsoft Software Licence Terms. Make sure the installation sources are valid and restart the installation. Molim za pomoc Hvalaa...
|
Nešto ne valja sa instalacijskim medijem, nađi drugi Win7 install dvd pa probaj sa njime.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:58. |