![]() |
Amd
Imam amd athlon 2400+ (2000mhz), jezgra procesora mi je Thoroughbred-b.
Medjutim cim ga malo overclokam, za nekih 80 mhz ili 2600+ neradi mi stabilno,a kad idem ga dignit na vise mhz nakon restarta mi pojavi crni ekran i moram cupat bateriju i jumper s maticne! Zasto? Nemoj mi rec da prvo procitam clanak od overclokingu jer sam ga procita i radia sam po pravilima. |
Pa digni malo napon,iako si to vec vjerojatno napravio ako si citao clanak(max 1.7V za zrak) mozda mrvicu vise...
|
Citiraj:
|
Ja sam svojeg prije ljeta drzal na 1,725 i to ispod coolera od 50Kn, nije prelazil 58...
|
ja sam svog doduse thorton-a 2400+ drzao na 1.8 i bez rke je derao isao je na 2.4 al nije bio 100% stabilan
|
A da provjeriš u biosu dali je zaključano sabirnice na 66-33 ili imaš neku opciju u biosu da sa ploće oćita pa treba staviti na manual.Teško je reči ovako napamet -koje postavke u biosu ?tu mi liči na problem-jer na tako malo dizanje,voltaža?a opet...?
|
1 privitaka
Šta mu znači ovo "CPU diode", pod opterećenjem mi se diže:D do 76 pa i više stupnjeva, dok, kad ga se rastereti, u roku od par desetaka sekunda pada ispod 60 stupnjeva?
Userem se totalno, pomozite, postajem paranoičan jerbo moram gledat temperature u everestu dok igram kakvu zahtjevniju igru!:beer: :beer: |
Prvi put vidim to...moguće da ti je to temperatura jezgre, a ovo "CPU" neki senzor u socketu. :confused:
BTW checkiraj mail :beer: |
Citiraj:
Mislim da bi se moglo to još nabrijat, ali malo je lika trta radi "cpu diode" temperature. :D |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:03. |