![]() |
Napajanje
Koje se napajanje vise isplati uzeti: Codegen, Ever Power ili SmartBox ( napajanja imaju po 500 W i kostaju oko 200-250 Kn)
I zasto ?? HVALA !!! |
Nijedno. Jer su redom sve šroteksi. Jedino ako nađeš Codegena 480X, taj je ok.
Sva tri napajanja NEMAJU 500W niti su pretjerano kvalitetna. Radije kupi Fortrona 350W Supersilent, Chiefteca 350 ili 360 i budi miran. |
Kloni se tog shroteksa, posebno smartboxa i everpowera(Maxpower) neke serije codegena jos mogu proci
|
moj glas za codegen.
|
Također za codegena- sestrični ugradio 400w s 12 cm ventom - prilično tiho i stabilnih napona.
|
channel well za jeftine pare.
|
za 300 kuna imas svasta za kupit...(nesto kvalitetnije)ak me sve ne vara imas cak i deltu od chifteka...ak ne fortona:beer:
|
Codegen pogotovo, ako nađeš 480W.
Imam ga i zadovoljan sam. Cjena mu je bila oko 300 kn +- par kuna. Vidi u sigu šta sve tjera.:beer: |
ima u WC mulju Power Supply FORTRON 350W, HQ, PFC za 195 kn, pa sada ja bi ipak rađe dao 279 kuna za Codegen power supply 480W ... ili 316 za Power Supply FORTRON 350W, low noise, HQ, PFC, 12cm fan ...
|
Citiraj:
Takoder imas Chieftec Delta 350W za 12cm vent za 290Kn... Ta tri napajanja (Codegen, Everpower i Smartbox) se kupuju ako imas jedva skupljenih 100Kn pa kupis najeftinije (300W- 89Kn i 350 119Kn).... Pravih 500W kostat ce te preko 500Kn.... Vjeruj mi razvuci se do 330Kn i Chiefteca 410W i dobiti ces odlicno napajanje... |
Citiraj:
|
imam tog Chifteca 410W i nisam baš očaran njime (pogoni mi dua AMD 2000+), neš vjerovat 360W je bolji bio u tom poslu a mislim da je i taj u linksu ispod 300kn (360W)
|
Citiraj:
Imam ga već skoro godinu i pol, vidi u sigu šta sve tjera s tim da je sve clockano i full stabilno+ dva ventilatora 120 mm, jedan od 80 mm i 4 komada od oko 40 mm. Mobitel punim preko USB-a. I daj mi objasni šta je bolje u tom Chieftecu????????????? |
marka;)
|
Glasam za codegen jer nisu tako loshi njih bi stavio u low//mid dok bi neverpower i smart stavio u low lvl napajanja....
ali da se mene pita skupio bi nekako 300 kn i kupio pravo napajanje... btw codegen od 480w stara serija je najbolje sto je izaslo od njihovih napajanja.... |
ime, amd.....ime....
makar ja kako nemam para, odlucujem se za jeftinija napajanja, i nisam imao vecih problema do sada. jedno mi je izgorilo nedavno nakon dvije godine, ali otislo je samo napajanje. vent je stao. bad for him. :beer: e.t. zeli reci, da ako se ima para, radije uzme chiftec napajanje, ili neko sa drugo sa "imenom", sto bi vjerovatno i ja uzeo da sam u trenu kada sam uzimao napajanje imao 300kn vishka. |
Citiraj:
Ja nemam tog Chiefteca nego 420W i konfu iz siga pored koje se veselo vrti jos 5x 80 mm ventilatora i sve radi super i stabilno, a isti sam stavljao u oc konfiguracije sa AMD 3200+ i 6800 GT i takoder je sve radilo super dok sam se sa Codegenima susretao sa slabijim modelima i iako ih smatram boljima od everpowera, MS-a i sl. nisu me bas odusevili sto ces najbolje vidjeti kad Codegen ode i skuri HDD i MBO i bit ces sretan da je samo to ...evo takva su moja iskustva sa Codegenom... Takoder sam imao 3 MS napajanja od koja su 2 svoju zadacu uredno obavljali godinama (jedno je jos zivo i drzim ga u jednom kompu tu "sa strane") dok je 1 povuklo za sobom gotovo sve komponente... |
Nabrajate koliko ventilatora ste spojili a oni troše u prosjeku 1-2W, ovisno o modelu... :D
|
šta najviše vuče struje? cpu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
i digli ste temu staru godinu dana : lol2 :
|
Auuuu nisan ni ubra:D
Čovik odgovorija pa ja vidija pitanej gori, pa odgovorija: lol2 : |
Codegen, najbolji od tih koje si predložio. Iako je lowend napajanje upada u skupinu najboljih loših napajanja, ak ste me skužili.:D
|
LC power. Bolje je od svih u anketi. U Linksu model od 550W(ovo je diskutabilno) je svega 224kn. Tiho napajanje, jedan 12cm, ima vrlo stabilne napone.
|
Dobra, nasmijao sam se do suza... : roller :
LC Power (čita se džej-en-si) možda ima 12 cm vent koji je relativno tih, možda i ima stabilne napone, možda se i ne vraćaju na reklamaciju, ali nemojmo se zavaravati. To je šroteks. Ako si vidio napajanje iznutra, kvragu, ako si ga uzeo u ruku i podignuo, znao bi o čemu govorim. Zato, u doba kada 300W Enermax košta 160 kuna, morao bi biti notorni idiot da kupiš napajanje koje je skuplje i lošije. Ajde, živio! :beer: |
Kak mi je drago da je to SKY napisao da nemoram stalno ja :)
|
codegen 480W.
Nisam ni zna šta uzimam kad sam uzima, a na kraju ispalo dobro. :) Uglavnom rastavlja ga dosta puta i mjenja ventilatore jer ponekad zna bit glasno ali inače napajanje sve 5. ;) |
Da mi je znat koja su ova četvorica fantoma koji su glasali za smart box. Vjerojatno djelatnici Kvarka, po nalogu šefa :D
|
Citiraj:
LC JEST šroteks, ali ipak nesto bolji od drugih, u prilog ovoga govori vrlo mali broj kvarova. A da ima 550W je naravno glupost, nema ni 350W... |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:48. |