PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ispis uplatnica iz Excela (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233798)

dredger 29.05.2012. 07:40

Ispis uplatnica iz Excela

Pozdrav!

U klubu (cca. 150 članova) imamo potrebu za polugoišnjim ispisom uplatnica za članarinu. Podaci o članovima nalaze se u Excel tablici i iz te tablice potrebno je izvući neke podatke (ime i prezime, adresa, članski broj, poziv na broj, iznos) i ispisati ih na A4 obrazac sa tri HUB1-1 uplatnice.

Trebala bi mi pomoć kako to ispisati iz Excela a da se svaki podatak ispiše na točno određenu poziciju na A4 papiru. Razmišljao sam o tome da se kreira neki VBA macro (osnove VBA poznajem) ali ne znam kako krenuti (da li iz Excela u Word ili iz Excel sheeta u novi formatirani sheet i na svaki sheet upisati pdatke o tri člana...)

Ima li neka dobra duša koja bi mi pomogla kako ovo obaviti? :care:

D1viry 29.05.2012. 08:39

Ispiši iz worda. Poveži word i excel sa cirkularnim pismom i generiraj koliko god računa želiš. Mislim da ti je to najelegantnije rješenje.
Ovdje ti je procedura http://www.ic.ims.hr/office/word2003/word55.html
Istraži malo, ali to je najbolje rješenje. Ja sam tako radio račune, pozivnice za svatove, članske iskaznice i još koješta. Jedino ti treba ravnalo da izmjeriš točno gdje staviti formu i malo testiranja.

Nikky 29.05.2012. 10:52

Uh šta volim isto pitanje i txt na bar dva foruma, Google vas pronalazi ko od šale.

Ma daj, kakav Word. Opcija cirkularno pismo može to odraditi ali tablice / polja u origigi Word izdanju su put na psihijatriju. Bolja je varijanta xls "modul" insertiran u Word dokument. Da bi cirkularno pismo radilo on generira sql bazu sa podacima koji se unose, dupli posao kad ih već imaš u Excelu.

Rješenje je:
- nabavi HUB1-1 formulare u A4 verziji (po 3 na jednoj stranici)
- da ne uništavaš formulare dok programiraš / sve namjestiš, napravi xy kopija na obični A4 papir
- otvori novi xls dokument i "razmjesti" polja za unos / print, nemoj štedit sa "viška" redova i kolona da imaš više mogućnosti finog podešavanja
- prvo se igraj samo sa jednom staranicom (3 formulara) a potom sa više stranica kako bi bio siguran da će sve biti na mjestu kada printaš xy formulara / stranica
- sada u Excel VBA isprogramiraš da rutina generira (novi) dokument koji točno izgleda kao manualno definiran u prethodnom koraku. U VBA imaš na raspolaganju sve portebno (od tipa i veličine fonta do širina / visina, . . .).
- preostaje ti isto u VBA napravit rutinu koja generira cijeli print job koji će selektirati / uzeti podatke iz postojeće tablice članova i izgenerirati dokument za uplatnice > print.

D1viry 29.05.2012. 12:18

Ma kakve tablice i polja u word-u? Pa samo staviš forme gdje treba nešto upisati, povežeš to sa excelom i automatski se povuku podaci iz excel tablice. Jednom napraviš i zaboraviš.
Brzo i efikasno (u nekoliko klikova je sve gotovo). :D

Ne mislim da je Nikky-evo rješenje nevaljalo, da se razumijemo.

dredger 29.05.2012. 13:49

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2172356)
Ispiši iz worda. Poveži word i excel sa cirkularnim pismom i generiraj koliko god računa želiš. Mislim da ti je to najelegantnije rješenje.
Ovdje ti je procedura http://www.ic.ims.hr/office/word2003/word55.html
Istraži malo, ali to je najbolje rješenje. Ja sam tako radio račune, pozivnice za svatove, članske iskaznice i još koješta. Jedino ti treba ravnalo da izmjeriš točno gdje staviti formu i malo testiranja.

Nešto sam malo probavao ali mi se čini da ovo rješenje nema mogućnost ispisati 3 stavke iz tablice na jednu stranicu... Ili možda griješim?

dredger 29.05.2012. 13:52

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2172423)
Uh šta volim isto pitanje i txt na bar dva foruma, Google vas pronalazi ko od šale.

Ma daj, kakav Word. Opcija cirkularno pismo može to odraditi ali tablice / polja u origigi Word izdanju su put na psihijatriju. Bolja je varijanta xls "modul" insertiran u Word dokument. Da bi cirkularno pismo radilo on generira sql bazu sa podacima koji se unose, dupli posao kad ih već imaš u Excelu.

Rješenje je:
- nabavi HUB1-1 formulare u A4 verziji (po 3 na jednoj stranici)
- da ne uništavaš formulare dok programiraš / sve namjestiš, napravi xy kopija na obični A4 papir
- otvori novi xls dokument i "razmjesti" polja za unos / print, nemoj štedit sa "viška" redova i kolona da imaš više mogućnosti finog podešavanja
- prvo se igraj samo sa jednom staranicom (3 formulara) a potom sa više stranica kako bi bio siguran da će sve biti na mjestu kada printaš xy formulara / stranica
- sada u Excel VBA isprogramiraš da rutina generira (novi) dokument koji točno izgleda kao manualno definiran u prethodnom koraku. U VBA imaš na raspolaganju sve portebno (od tipa i veličine fonta do širina / visina, . . .).
- preostaje ti isto u VBA napravit rutinu koja generira cijeli print job koji će selektirati / uzeti podatke iz postojeće tablice članova i izgenerirati dokument za uplatnice > print.

hmmmm... nisam očekivao da će se odmah moj "dupli" post otkriti... jednostavno sam mislio da je bolje pitati na dvije strane, od viška solucija glava ne boli! :-)

na tragu tvog rješenja sam i ja bio jedino što mi za to rješenje fali malo znanja iz VBA. ali pokušati ću, hvala na savjetu!:fala:

dredger 29.05.2012. 13:56

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2172476)
Ma kakve tablice i polja u word-u? Pa samo staviš forme gdje treba nešto upisati, povežeš to sa excelom i automatski se povuku podaci iz excel tablice. Jednom napraviš i zaboraviš.
Brzo i efikasno (u nekoliko klikova je sve gotovo). :D

Ne mislim da je Nikky-evo rješenje nevaljalo, da se razumijemo.

Hmmmm... s obzirom da je to nekoliko klikova daleko, da li bi ti bio problem napraviti jedan primjer pa da vidim što si točno mislio?

D1viry 29.05.2012. 14:32

Može ispisati puno stavki. Napraviti ću ti primjer čim stignem. Sad sam na poslu ap ne mogu. Uglavnom, koliko podataka ima u excelu, to može ispisati.
Vjerojatno postoji neki limit, ali nisam naletio na to još :D.
Kad napravim i uploadam negdje, poslat ću ti link.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:38.