![]() |
Brzina ventilatora na procesoru pokazuje čudne vrijednosti
Imam jedan problem koji sam danas primjetio, a to je da mi u biosu pokazuje cudne vrijednosti brzine okretaja ventilatora na procesoru. Imam Artic Cooling Freezer 7 v.2 i mbo Asus P8p67 Le sa i3 2100 procesorom. Naime Brzina okretaja mi se mijenja svakih bar sekundi u porsjeku bude oko 2030 okretaja onda napon par sekundi skoci na 19640 pa se opet skusti na oko 2000... Probao skinuti kompletan cooler i vratio ga nazad ali opet ista stvar..
Dali je netko imao takvih problema.......hvala |
Ako se ventilator vrti konstantno i procesor se ne pregrijava, nemaš brige. Ne bi smetalo ni "throttlanje" (kako se to lijepo kaže :D) ako su temperature u okviru normalnoga, jedino što može iritirati.
Ili je bug u pretvorniku pa možda i BIOS-u ili možda ventilator daje u nekom trenutku napon većeg ulaza nego što je mjerni opseg pretvornik pa brzina "podivlja". |
Temperature su nez opterecenja oko 30 a nakon 10 min u fill loadu su ok 50. Nekako mi se to cini previse ta taj procesor....
|
Dobre su temperature, nema brige. Procesor je po Intelovim specifikacijama siguran do 69 °C.
|
Znam malo sam u brizi jel sa istim coolerom i E6550 imo u full loadu nakon 2 sata 42 stupnja. dobro moram uzet u obzir da je sada i3 puno jaci. ali opet mi se to nekako cini dosta. sta vi kazete,,,,
|
Rekao bih da je fizički nemoguće kako si imao 42 °C na E6550 pod punim opterećenjem :) ili je senzor lagao ili softver nije dobro tumačio.
TDP im je isti, pa bi trebali imati približno jednake temperature a oko 50-55 °C je realno po mom mišljenju. To je dobar hladnjak ali ne toliko dobar :D Ako baciš oko na recenzije na internetu, vidjet ćeš o čemu govorim. U svakom slučaju, možeš biti miran ;) |
Istina da upravu si .. hvala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:58. |