PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   problem sa sony kamerom dcr-hc47e (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233155)

stjepanpeh 13.05.2012. 20:01

problem sa sony kamerom dcr-hc47e

Molim hitnu pomoć ako mi itko pomoći, naime, imam kameru, sony dcr-hc47e i htio bi prenijeti na pc snimljene materijala, kupio sam fireware karticu, kabel, spojio kameru i kad je ukljućim na ekranu od kamere mi piše DVout Ilink. PRETPOSTAVLJAM DA BI TO TREBALO ZNAĆITI DA JE KOMUNIKACIJA IZMEĐU KAMERE I pc-A USPOSTAVLJENA.
Skinuo sam softwer za uređivanje Adobe Premiere Elemenz, i kad ga pokrenem javlja mi da mi nije spojema kamera...iam li tko kakvu ideju što bi trebao još napraviti...izluđuje me to...:fuming:

coconut 14.05.2012. 10:45

Da li imaš FW karticu u Device Manageru? Da ti ne fale njeni driveri.
Da li si sa kamerom dobio kakav softver? Možda bi trebalo skinuti materijal s njime, a onda ga uređivati nečim drugim (iako bi bilo logično da taj materijal vidi i editing program kojeg imaš).

I ispuni Moj komp.

stjepanpeh 14.05.2012. 11:40

hc47-e

Skinuo sam drivere za fireware, pogledao u dievice manageru, vidim karticu...probao sam sa priloženim softwareom od sony-a, picture motion, čak sam i napravio upgrade tog programa i ništa ne pomaže. Nekako imam osjećaj da možda fale negdje nekakvi codeci..samo nisam siguran koji su točno, ili su svi, za sve proizvođače jednaki...

coconut 14.05.2012. 11:53

Nisam baš siguran da codeci imaju veze s time.

The Pill Man 14.05.2012. 15:49

Citiraj:

dcr-hc47e
Jesi kupio kvalitatan kabel? Imao situaciju da je kabel u kuxxx.:chears:

edit: vjerojatno imaš onaj mini iLink(firewire) konektor na kameri a standardnu dimenziju na kartici?

stjepanpeh 15.05.2012. 09:24

Kupio sam kabel, 4-pinski na ulazu i na izlazu, naime na fireware kartici imam i 6-pinski, i 4-pinski, ali, ponavljam, na kameri, kada uđem u opciju play piše DVout Ilink, pretpostavljam da to znaći da je kabel OK...kada pokrenem program Adobe Premiere Element, pokazuje mi da ne vidi kameru....gdje griješim...

Bluzer 15.05.2012. 11:47

Firewire je čudljiva stvar, dosta uređaja odbija raditi sa gotovo svim kontrolerima osim onih s Texas Instruments chipsetom.

Vjerojatno si kupio VIA i sl. baziran kontroler (vidi šta piše na čipu na kartici), meni M-Audio eksterna zvučna je odbijala raditi sa svime osim TI ili LSI/Agere tako da sam bacio u smeće dvije VIA i NEC kartice.

stjepanpeh 15.05.2012. 12:18

I što onda predlažeš ??

Bluzer 15.05.2012. 12:21

Pa jesam napisao?

Vidi na kartici šta piše na chipsetu. Ako je VIA, NEC i sl. slobodno potraži drugu, kvalitetniju. Ako na chipsetu piše TI (Texas instruments) ili LSI, onda nije u kartici problem.

stjepanpeh 15.05.2012. 13:24

OK..
..ako ti padne neka ideja što bi moglo još biti napiši...
pogledat ću..
Hvala za sada

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:43.