![]() |
Problem sa grafickom ili MBO
Znaci nema slike, imam dijagnostiku na led na mbo i kaze eror 26, sto znaci defective graphic card ili initilazed wrong Bios proces. Napravio sam clear CMOS, ali isti je rezultat. Kada stavim drugu graf koja je isprobana i radi javi mi eror 7F sto znaci checksum eror, ili error occured after clearing CMOS, onboard bat depleted, overclocking issue. I dalje nema slike, 1 dugi bip, 2 kratka. Probao sam seliti graficke na drugi pci e slot, ili ih ukopcati u drugi dvi ulaz, nije dalo rezultata.
Od ranijih problema, znalo se nekad desit da kad iskopcam komp na duze iz napajanja, da mi bios nece loadat win, te moram vratit defaultne postavke biosa prvo, pa onda sve funkc. Zanima me jel to sve znaci da je "krepala maticna" ili je krepala i mat i moja graficka posto mi se javlja drukciji eror (26 i 7F) sa mojom graf i sa drugom graf. Lagano me strah i da nisu proc i memorija otisli.. Komponente : MBO dfi lan party jr x58 t3h6 socket 1366 Proc i7 920 graf: xfx gtx 260 nvidia rami : corsair 2x 2gb (probao sam i maknut dvdrom i jedan keks rama, isti je eror, probao sam i izvadit bateriju na nekoliko minuta pa vratit) pomagajte =) |
Stavi ispravnu grafu i onda se igraj sa biosom. Postavi sve na default.
Možda je nešto i krepalo na ploči zajedno sa grafom, a možda ne valja napajanje! |
Stavio sam ispravnu graf, I nema slike I dalje, napisao sam to
|
Stavi svoju grafu u neki drugi komp. Testiranje rama možeš napraviti MemTestom, ali po svemu sudeći matična je bye bye što nije čudno za tu seriju.
|
Ali ipak bih probao drugo napajanje. Ako ni to ne urodi plodom, mijenjaj matičnu.
|
Napajanje, graf I rami su ok, sad me samo vrine proc.. A ne znam kako bi ga testirao, posto ne poznam nikoga sa 1366 plocom. A da kupim sad plocu novu 1366 a proc mi ne radi, onda sam tek najebo
|
Proc rijetko kada crkava. Nabavi OCCT koji ga opterećuje do maksimuma i pusti da drlja 1h. Ako izdrži 1h torture, onda je problem negdje drugdje, najvjerojatnije u matičnoj.
|
evo sad sam lud do kraja.. kupio sam si novu maticnu.. i problem je identican, i dalje nema slike.. probo sam i stavit graf koja radi, isti q.. :o
|
nemoj samo javit da monitor ne radi:fiju: :D
|
ja se ponado nesto usefull a ono troll :P
radi monitor =) |
Fino sam ti rekao da provjeriš napajanje!! I to tako da staviš drugo, koje radi 100%, a ne da misliš da je sve ok jer komp pali. ;)
|
pa napisao sam gore da napajanje radi.. provjereno..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:32. |