![]() |
Eksterni disk click
WD 320 GB, onaj sto je T-Com davao za produljenje ugovora.
Kod kopiranja ili brisanja fajlova mi izbaci poruku da se nesto dogodilo, a iz diska se u tom trentku cuje "click" (onomatopeja, doslovno), i nakon par sekundi ga Windowsi opet prepoznaju i sve radi kako bi i trebalo. Scandisk ne nalazi greske, pa sumnjam na kabel. Ali i da je kabel los, zasto disk uopce radi taj klik ? Pozdrav |
Klikanje obično sugerira mehanički problem koji se ne može popraviti i nema veze s kabelom. Spašavaj podatke s njega. Kad izbaci tu grešku, napravi screenshot i nosi ga na reklamaciju (ako još ima garancije). Ili pričekaj da crkne do kraja pa ga onda odnesi.
|
Ti diskovi imaju problema s napajanjem i kućištem. Spori prvo iza na USB konektore koji su direktno na ploči pa vidi kako se ponaša. Ako se i dalje gasi, kupi kraći i kvalitetniji kabel, može i Y kabel s dva izvoda. Kada si i to isprobao, onda je elektronika kućišta u banani.
|
WD općenito ima problema s elektronikom u vanjskim kućištima, ali ako otvori kućište da bi spasio sam hard, gubi garanciju.
|
Garancija je istekla brijem, pred vise od 12 mjeseci je dobiven od T-SCuma za produljenje ugovora, tako da ako mi ne proradi s jos par kablova, otvorim kuciste i spojim ga direktno u komp... steta jedino sto nemam eSATA...
|
Mislim da je gara više od 12 mjeseci. Provjeri prije nego ga ideš otvoriti.
|
Garancija na te diskove je 24 mjeseca.
|
Eto. Gara je još uvijek važeća pa ga odnesi na reklamaciju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:32. |