![]() |
Kako da podesim Azureus ???
Za što brži i optimalniji rad "Azureusa" molio bih preporuku kako podesiti neke parametre pod Tools/options-- pod connection, transfer itd.
Inače koristim kabelski internet 64 Kbps |
jel imas router ili si direktno spojen na cable modem (USB ili LAN?)
|
Cijela moja zgrada je spojena preko neke firme na kabelski internet i to preko USB modema "scientific Atlanta webstar 2000 serial cable modem"
Neznam da li sam bio dovoljno jasan |
ok za pocetak u Azureus-u postavi pod Tools Options port npr. 10500 i onda klikni test port(s)
ako je OK, onda mozes navaliti na download |
Da me ubijes nikako da pod tools/options pronadjem to sta spominjes (PORT) gdje da ga nadjem u options????
|
Tools, Options, Connection (prvi field na vrhu)
Incoming TCP listen port tu upisi npr. 10500 onda idi na Tools, NAT/firewall test upisi isti port koji si upisao i u options-ima (u ovom slucaju 10500) i klikni test onda postaj, kakav si rezultat dobio eto |
Nakon klika na Test dolazi mi ova poruka:
Testing port 10500 ... NAT Error Inace koristim Win XP pro firewall. |
jesi li unblockao Azereus u WINXP firewall-u?
ako ni tada neradi, onda probaj ugasiti firewall potpuno, pa onda ponoviti test sve dok nedobijes TEST OK (ili tako nekako kaze, kada ti je sve ok) |
Probaj također portove od 6666 do 6669
|
Citiraj:
nemoj koristiti default torrent portove, jer 90% ISPova stavlja te portove na low priority... recimo isti download na nekom drugom portu (13900) ide duplo brze! izbjegavaj i default portove za emule ili DC++ uvjek lupi neke svoje - custom portove... |
Puno hvala rjesio sam problem.
Azureus mi je bio blokiran sa Windows firewallom te sam ga odcekirao i sad je test OK. Treba li jos sta da podesim pod options ili nije potrebno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
torrent se tretira kao najveci junk, jedino ispod njega ide virus traffic i slicno... pola ISPova (oni najbolji) ionako ima QOS podesen prema vrsti protokola, ali ovi koji to nemaju ubijaju/guse torrent na default portovima |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:14. |