PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   WLAN kartica problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=232854)

beli14 06.05.2012. 10:42

WLAN kartica problem

ovak, frend ima WLAN karticu i od susjeda uzima njegova internet [susjed mu je dal lozinku i sve] i sad susjed je restartal modem i sad mu se neće više spojiti na internet. frajer je ponovo instaliral windowse [HAHAHAHA] i neće niš .. sad kaj da on napravi da mu to proradi .. ne zna naziv WLAN kartice samo ima program edison prek kojeg se spaja na internet

nino 06.05.2012. 11:00

Nek mu susjed da lozinku.

beli14 06.05.2012. 11:55

pa dal mu je lozinku

PointDexter 06.05.2012. 12:17

Koji od te dvojice je instalirao winsowse?

beli14 06.05.2012. 13:16

ovaj koji ima WLAN karticu ... i reko sam mu da instalira onaj railtak lan driver il kak već :D

nino 06.05.2012. 14:19

Citiraj:

Autor beli14 (Post 2157102)
pa dal mu je lozinku

Daj malo jasnije opisi problem.

Dao mu je lozinku prije ili nakon resetiranja routera. Dali on vidi njegovu mrezu? Ako vidi, koju gresku baca?

PointDexter 06.05.2012. 15:26

Citiraj:

Autor nino (Post 2157196)
Daj malo jasnije opisi problem.

Problem je da nije instalirao WLAN adapter.
I ako OP nije voljan saznati barem točan naziv proizvođača i čipseta ne može se pomoći. "railtak" i "edison" nam baš nisu od pomoći, vjerojatno zato jer se radi o Edimaxu i Realteku/Ralinku.

NaXxXye 07.05.2012. 15:42

Evo ja sam taj koji ima taj problem i koji se ne razumije bas u racunala :)
Da Vam ispričam sve. Naime ja sam kupio wirelles adapter i antenu i to sve spojil i radilo je. Međutim nakon 3 mjeseca susjedu se dogodilo neke s internetom i cijeli vikend se niko nije mogo spojit pa niti on, da bi posle to nekak sredili i od tad se ja nemogu spojit. Brat mi je doso s faksa upalil laptop i sam mu se spojil, svima se spaja samo meni na računalu neće. Na internet idem pomocu programa Edimax i opce mi se nece spojit, upisem pw i sve i nece. Zvao sam i ove u t comu i oni su ak se ne varam configurirali mrezu nekej promjenili i pw i sve i rekli da bi trebalo radit međutim i dalje ne radi

beli14 07.05.2012. 16:03

Citiraj:

Autor NaXxXye (Post 2157992)
Evo ja sam taj koji ima taj problem i koji se ne razumije bas u racunala :)
Da Vam ispričam sve. Naime ja sam kupio wirelles adapter i antenu i to sve spojil i radilo je. Međutim nakon 3 mjeseca susjedu se dogodilo neke s internetom i cijeli vikend se niko nije mogo spojit pa niti on, da bi posle to nekak sredili i od tad se ja nemogu spojit. Brat mi je doso s faksa upalil laptop i sam mu se spojil, svima se spaja samo meni na računalu neće. Na internet idem pomocu programa Edimax i opce mi se nece spojit, upisem pw i sve i nece. Zvao sam i ove u t comu i oni su ak se ne varam configurirali mrezu nekej promjenili i pw i sve i rekli da bi trebalo radit međutim i dalje ne radi

a meni govoriš edison ... i još si ponovo windowse instaliral ... to nisi reko :D

PointDexter 07.05.2012. 16:53

Izbriši profil u Edimaxu za spajanje na tu mrežu i korisit samo tool od Windowsa za spajanje.
Imao sam dosta wifi kartica i uvijek sam imao problema kada bi se spajao preko utilitya koji je došao sa karticom

NaXxXye 07.05.2012. 16:58

iii

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 2158053)
Izbriši profil u Edimaxu za spajanje na tu mrežu i korisit samo tool od Windowsa za spajanje.
Imao sam dosta wifi kartica i uvijek sam imao problema kada bi se spajao preko utilitya koji je došao sa karticom

I to sam probal ali opce mi se ne pokusa spojit, odma mi izbaci neki eror ono windows was unable to connect to network

PointDexter 07.05.2012. 17:07

Pobriši onda i taj wifi profil u toolu od windowsa.
Password i vrsta enkripcije je ostala ista?
Hvataš li još koji wifi mrežu osim te od prijatelja?
I ako nije problem reci naziv wifi mreže.

NaXxXye 07.05.2012. 17:14

naziv wifi mreze je mustacmladen
da hvatam jos neku al tu i tam samo i jako slab signal
nije promjenili su pw a ovo enkripcija to je ono wep ili ono wpa ??

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51.