PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   print server (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=232778)

tborzic 04.05.2012. 11:06

print server

Pozdrav,

moram umrežiti jedan printer s ostalima u kući i treba mi print server. No kako su print serveri relativno skupi (wifi mi treba), vidim da hrpetina ovih routera što se daju naći po oglasnicima za 100 i manje kn podržava tu opciju. Pa me zanima jel netko pokušao (i uspio) spojiti printer s routerom (usb-om) i sve to sharati u lokalnoj mreži bez neke veće zezancije?

Hvala,
T.

Nikky 04.05.2012. 11:26

Pa i nije baš neka hrpetina, SE555 i SX763 ga imaju a ostali rijetko koji.
U oba slučaja neki korisnici uspijevaju složiti da radi a neki ne.
Obavezno pročitaj proceduru u manualu i po njoj napravi.

Samostalni print serveri su bez razloga skupi, možda da uhvatiš negdje ispravni polovni.

coconut 04.05.2012. 11:42

Da ti ne treba bežični, mogao bi se povoljno nabaviti žični Canyon CN-BR1 4-portni router sa usb print serverom.

ivo_k 04.05.2012. 12:01

ma kakav print server, ne treba ti to:
http://www.google.com/cloudprint/learn/

syss 04.05.2012. 12:26

i držat ga na upaljenom piceku stalno... isto tako ga možeš zašerat po cijeloj mreži bez da ti dokumetni prolaze kroz skynet.

D1viry 04.05.2012. 12:34

Ima žičnih za ispod 300 kn. Nisu uopće bezobrazno skupi, a ako imaš podešen wlan u kući, možeš ih koristiti bez problema. Ne mora baš print-server biti wireless.
Meni na siemensu ne rade print-server niti file-server jer je zaključan na t-com postavke, ali zato imam mali print-server (1 usbi 1 lan port) koji sam platio 279 kn.

coconut 04.05.2012. 12:41

Frend je prodavao gore navedeni Canyon za 100kn samo da ga se riješi.

ivo_k 04.05.2012. 13:02

Citiraj:

Autor syss (Post 2156080)
i držat ga na upaljenom piceku stalno... isto tako ga možeš zašerat po cijeloj mreži bez da ti dokumetni prolaze kroz skynet.

pa ako mu treba za kucnu uporabu onda mu je uvijek upaljen pc s kojeg printa, ne?

a ove paranoje za skynet nisu vrijedne komentara uopce.:fiju:

tborzic 04.05.2012. 13:13

pozdrav,

dosta je odgovora :). U svakom slučaju printer je sada spojen na PC i ta solucija mi više nije ok, pc ide u druge ruke, a ta soba je praktički jedino mjesto gdje mogu držati printer, tako da ću se izgleda ipak morati pozabaviti s ovim routerima s print server opcijom. Da, na Siemense sam i mislio, ima ih za male novce, za ono što meni treba.

T.

syss 04.05.2012. 13:46

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2156117)
pa ako mu treba za kucnu uporabu onda mu je uvijek upaljen pc s kojeg printa, ne?

a ove paranoje za skynet nisu vrijedne komentara uopce.:fiju:

pa ne znam baš da je strujno prihvatljiviji 24/7 picek nego adapter routera koji cucla 5w.

paranoja ili ne u koncu imaš veću potrošnju struje i šalješ privatne podatke tamo negdje nekome... oke ako imaš fejs onda ti je svejedno :)

ivo_k 04.05.2012. 14:38

Citiraj:

Autor syss (Post 2156148)
pa ne znam baš da je strujno prihvatljiviji 24/7 picek nego adapter routera koji cucla 5w.paranoja ili ne u koncu imaš veću potrošnju struje i šalješ privatne podatke tamo negdje nekome... oke ako imaš fejs onda ti je svejedno :)

to stima, ali ja sam shvatio da je printer wireless...ocito krivo.
onda je valjda najbolje ga spojiti na router, ali svejedno cloud print omogucava printanje s udaljenih racunala/mobitela/tableta...

btw, facebook i googleov cloud nisu ni u jednom scenariju usporedivi.

syss 04.05.2012. 14:49

printer je usb na udaljenoj lokaciji... imam i sam istu situaciju, samo što mi je olakotna okolnost kaj mi uređaj ima lan i usb, a bušenje zidova nije opcija da se spoji drito na router.

zapravo di se nalazi taj mfp je još jedan kolorac i nema više slobodnih usb-ova na kompu tako da bi trebao i hub i produžni usb i imat upaljen taj komp kako bi printao iz svoje sobe... 2 rutera je puno elegantnije rješenje za oba korisnika.

naravno da nisu, ali jednostavno ako nije prijeka potreba jednostavno ne želim uploadati svoje dokumente za ispis bilo gdje u "cloud", od kakvog god značaja oni bili.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:30.