![]() |
Intel SSD 520 240GB - Intel na SandForceu
Testirali smo SSD520.
|
Male stvari coveka vesele. Tak i mene ak dok ja (nepismen) morem biti "grammar nazi".
Na drugoj strani imate test "dtroj". Sve u svemu lepi review, a sad nac najblizu banku za opljackat :) |
Malo mi cijela recenzija izgleda izrezirana tako da ovaj SSD u ocima nepazljivog citatelja ispadne kao nesto puno bolje od konkurencije. Zasto SATA 6Gb/s (malo "b" treba pisati osim ako ovaj SSD zaista nije Superman) usporedjivati sa prastarim modelima konkurencije? U zakljucku se spominje odnos cijena naspram izravne konkurencije (Vertex3, Force3...) a cak se i spominje Vertex4 (po cemu je vertex 4 konkurencija? po cijeni?) a u recenziji i usporednom testu stavljeni su SSD-ovi koji se vise ni ne proizvode, koji rade na drugom sucelju i koje se danas moze naci duplo jeftinije. Imali ste neke od konkurentnih SSD-ova na testiranju tako da vam trenutna nedostupnost nije opravdanje.
|
to je i meni upalo u oko... trebalo je staviti vertex3 pa i onu maxiops verziju ili kako već.
|
Citiraj:
S druge strane disk je jako brz, a ostatak je konkorencije tu negdje, no nema ih puno bržih. Uz to, nemoj zaboraviti na 5 godišnje jamstvo koje ne daje nitko sa SF kontrolerima i po tome je ovaj SSD daleko ispred svih (osim Kingstona koji kupuje od Intela). S treće strane, jako je skup, kad je došao na tržište koštao je preko 4tkn, a sada je oko 3tkn. No, kao što sam i napisao u recenziji, očito plaćaš ime, pouzdanost (koju još treba utvrditi) i garanciju. GB/s greške ispravljene. Usporedba s Force 3 ima, a za ostale sam diskove lijepo naveo zašto su i dalje u tablicama. Vertex 3 nisam testirao, niti sam ga igdje mogao nabaviti. Ostale "konkurentnije" diskove ne vidim u našim recenzijama, a da nisu već u tablicama. |
Disk i nije posebo skup u odnosu na recimo Vertex 3 MI, od kojeg je brzi i jeftiniji.
Naravno da se vecini ne isplati dati 2700+ kn za ovaj disk, s obzirom na konstantan pad cijena ssd diskova. |
Što se tiče prve slike sa 3. stranice/ zadnji graf (Average Read Access):
Ovaj graf je dosta "nejasan" zbog decimala. Znam da se radi o jako malim vremenskim razlikama, ali po ovome brojke govore jedno, a graf drugo. Po tome izgleda kao da je npr. Intel SSD320 160GB, sa svojih 0.07 ms, sporiji od Intel 510 250GB sa njegovih 0.2 ms. |
Citiraj:
nema AIDA R/W usporedbe s Force 3. Meni bi taj rezultat bio zanimljiv (potrazio stari clanak i usporedio). Nisam rekao da ovaj SSD nije bolji od trenutne konkurenciji niti da vi tu namjerno gurate nekoga nego da bi zgodno bilo uvrstiti i te rezultate u grafikone. |
brijem da ga moj adata s511 pojede :P, ili bar matchira ;)
|
Citiraj:
|
Krešo, dali su diskovi testirani na Marvellovom kontroleru?
Rezultati su odlični za sata3 diskove budući da je 9128 poprilično mušičav u pogledu brzine i stabilnosti. |
Citiraj:
Uskoro ćemo ipak testove SSD-a prebaciti na X79 platformu, pa ćemo i izbaciti rezultate ovih starijih modela koji se više ne daju nabaviti. |
Ja kada sam uzeo svoj 180gb...zaboravio uključiti ahci i sada mi se neda ponovno sve :D
inace ovako moj ima puno lošije brzine 327/177 http://upload.slike.com/thumbs/P6sYO.png Al eto zadovoljan sam i sa ovime pa odgadjam reinstalaciju :kafa: |
Kako je i obećano brzina linearnog čitanja podataka kod SSD520 prelazi vrijednost od 500GB/s, i doseže 522GB/s.
:fiju: |
Citiraj:
A ACHI mod bi se mogao uključit naknadno, ako se radi o Win7 sistemu... |
Citiraj:
Ali...iako sam ukljucio sada...nije to to opet :S Sada daje 450/178 :S |
Imam slijedecu konfu:
ASUS Sabertooth X58 (Chipset ICH10R) i7 950 NVidia GT 440 Intel 520 SSD 180GB Kad spojim SSD na Intelov kontroler (deklarirana max. propusnost od 3GB/s) brzine su sljedece: 260MB/2, 211MB/s a na Marvellovom kontroleru (deklarirana max. propusnost od 6GB/s) 371 MB/s, 203MB/s U oba slucaja particija je 'aligned' ili kako se to vec kaze na Hrvatski TRIM ukljucen (provjereno s Intel Toolboxom) firmware je 400i (zadnji) ploca ima zadnju verziju bios-a i nije overclockana i sl? Molim za pomoc, i ja bih htio iskoristiti mogucnosti svog SSD-a (deklariran na 500MB/s, 520MB/s). Za picajzle, mozda sam falio -+10MB/s. Molim znalce za pomoc. Pozdrav |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23. |