PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem ne znam s čim (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=231477)

kripton 03.04.2012. 01:55

Problem ne znam s čim

Naime imam vrlo čudan problem. Prvo sam mislio da je stvar u grafici jer koristim SLi pa da je jedna grafika riknila ali nakon opsežnog testiranja GPU1 i GPU2 sad sam uvjeren da nije niti jedna prdnila jer sam svaku posebno testirao i problem se sa svakom dogadja pa sam zaključio da nije u njima problem.

Da pojasnim, sve je počelo unazad 10tak dana tipa imam konstantan pad FPS-a. Igram Metro 2033 na nekih 55fps-a i padne na neka 2-3fps-a. Taj problem prije nije bio očit jer sam prešao više od pola igre, i počela se slična stvar dogadjati u Crysisu. Tipa prije sam igrao na nekih prosječnih 35 fps-a i onda je palo na 17tak. A ista mapa. Pad se ne dogodi odjednom, čim se pomaknem onda počne padat. Tipa, onda malo stanem, polako podignem kameru pa stoji na 60 (Metro) i onda se pocnem kretat i onda opet padne.

Pojma nemam u čem je problem, i CPU i SLi je trenutno na default postavkama.

A da stvar bude zanimljivija, benchmark u Crysisu odvrti kao i prije bez problem,a samo se prije i moglo igrat a sad se ne moze igrat:fuming:
Konfa iz siga.

Matična možda? Proc?

6Finger 03.04.2012. 07:55

Samo nagadjam ali za prvu ruku potrazio bih krivca u tom 80gb hardu kojeg pretpostavljam koristis za sistem, nebi bilo lose eliminrat ni napajanje kao problemator :)
Ako i nije do njih imas dobru osnovu za trazit dalje, mozda probat sa reinstalom OSa.

FRipper 03.04.2012. 08:09

Vidi sa novijim driverima,ako je isto, probaj sa starijima tipa 2,3 god stariji...

I da li si probao igrati samo sa jednm grafičkom,pa drugom...jel se isto dogadja?

Kao sto je Finger rekao, reinstal winsa u krajnjem...

kripton 03.04.2012. 13:00

Citiraj:

Autor 6Finger (Post 2135871)
Samo nagadjam ali za prvu ruku potrazio bih krivca u tom 80gb hardu kojeg pretpostavljam koristis za sistem, nebi bilo lose eliminrat ni napajanje kao problemator :)
Ako i nije do njih imas dobru osnovu za trazit dalje, mozda probat sa reinstalom OSa.

Jeste, na njemu drzim OS:D
To ce bit malo zafrknuto, bum obrisal linux.

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2135877)
Vidi sa novijim driverima,ako je isto, probaj sa starijima tipa 2,3 god stariji...
I da li si probao igrati samo sa jednm grafičkom,pa drugom...jel se isto dogadja?
Kao sto je Finger rekao, reinstal winsa u krajnjem...

Probam stare drivere, novi wind x64 su stavljeni neki dan, cudno mi je to za drivere, otkad imam SLi to mi se nikad nije dogadjalo, a to je više od godinu dana ali stavim neke stare 190.xxx drivere:goood:
A nista, kroz par dana cu testirat obije grafe na drugom kompu, nije valjda napajanje, i to je relativno novo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:59.