![]() |
Brzina SATA 6Gb/s kontrolera?
Ovako, jučer sam dobio na poklon ASRock SATA 3 card spojim ja sve to instaliram drivere i idem istestirat ssd i brzina mu je manja na tom kontroleru nego što je bila na SATA 2. Moje pitanje je jel to normalno i jel ima itko kakva iskustva sa kontrolerima?
|
Nista cudno, tipicno za Marvell kontroler. Da je Intelov kontroler bila bi druga prica.
|
Znači da pakiram i mjenjam za nešto drugo, jel ima igdje kod nas intelov kontroler za kupit?
|
Neam pojma, a to uzimas zbog ssd-a?
|
Pa ono imam Sata 3 ssd pa reko zašto da ne iskoristim potencijal, novu matičnu mi se ne isplati uzimat.
|
Imam i ja Corsair, sata 3 serija, ali mi normalno radi na sata 2 portu makar sam ga isprobao na sata 3 i nisam osobno primjetio razliku.
Osim ako te benchmark ne pali. :D u radu je brzo kako god okrenes. |
Kaj se tiče brzine na SATA2 nisam niti malo razočaran, ovo sam dobio pa reko da probam možad bu brže al očito ne, tak da niš od tog, pakiram i mjenjam za nekaj korisnije, Hvala ti na odgovorima.
|
Za sata 3 portove treba instalirati intel rst drivere, da sve radi kako treba, a što se tiče zasebnog intelevog kontrolera, toga nema za kupit :/
|
intel rst driveri su instalirani i nema nikakve razlike
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:26. |