PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Zalman 7000B Cu vs. AlCu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23103)

Denzil 18.07.2005. 19:17

Zalman 7000B Cu vs. AlCu

Ja sam najveci pehista s juzne strane sjevernog pola...vec danima se spremam po 7000B AlCu, i dodem danas u ducan, nakon sto sam provjerio na netu dal ih jos imaju, i kaze mi tip da su bas danas rasprodali sve..:eek:
nakon toga sam obiso jos 3-4 ducana na cijim online cjenicima pise da IMAJU proizvod..i naranvo popusio jer cini se da nitko osim vecih informatickih firmi te cjenike ne azurira na dnevnoj bazi. Narano. To sam i ocekivao. Prava informaticka profesionalnost...no dobro...
uglavnom, sada ga mogu samo nabaviti za 230kn (ako imam srece) ili cak 250kn.. pa sam razmisljo da onda kad sam vec na 230/250 da dodam jos 30-50kn i odem na 100% bakrenu verziju.. pa me zanima dal se isplati.. kolko sam ovdje procito razlika je onak 4 stupnja..dal je to malo ili nije je relativan pojam, i sasvim druga rasprava...ono sta me zanima, dal mislite da se isplati...
i recimo, dal ovaj primjetno bolje hladi pri manjim brzinama nego AlCu verzija?

tenks:beer:

P.S. informativno, namjeravam ga clockat kolko ide...

Dog_Father 18.07.2005. 20:29

naravno da bolje hladi i da se isplati

samo bakreni je puno tezak, tak da ako pomjeras kantu cesto, nije pametan izbor

LuXor 18.07.2005. 20:54

Puno bolji ti je izbor Artic Cooling Freezer. Em je lakši, em je tiši(?), em bolje hladi. I usto platit ćeš ga gotovo duplo manje ( oko 140 kunića ).

Dog_Father 18.07.2005. 21:16

Citiraj:

Originally posted by LuXor
Puno bolji ti je izbor Artic Cooling Freezer. Em je lakši, em je tiši(?), em bolje hladi. I usto platit ćeš ga gotovo duplo manje ( oko 140 kunića ).
covjek ima semprona socket A, a ako se ne varam freezer ne ide na socket a

Sam Fischer 18.07.2005. 21:23

Citiraj:

Originally posted by LuXor
Nonsence, čovjek ima sck A...

Darth Vader 18.07.2005. 22:08

Po meni ti je samo upitno dal nosis kuciste okolo na lan il ne. ako ga ko sto Dog kaze nosas stalno 900 g bas i nije neki izbor. No posto bas nemam iskustva sa Zalmanom netvrdim nista samo malo komentiram. Mislim da je to upravo i najveca negativnost CU verzije- tezak a nije nes ekstar bolji od alcu vrezije.

miato 18.07.2005. 22:15

Re: Zalman 7000B Cu vs. AlCu

Citiraj:

Originally posted by Denzil
Ja sam najveci pehista s juzne strane sjevernog pola...
a tko se to tocno nalazi sa sjeverne strane sjevernog pola :D ?

Crash009 18.07.2005. 22:17

nek me netko ubije al ovako je:

imao zalmana 7000cu
temp mi bila 36 nakon par sati prime-a

prodao zalmana i sebi kupio neki glacialtech za 50 kn i temp mi je 38:confused:

rendula 18.07.2005. 22:33

Citiraj:

Originally posted by Crash009
nek me netko ubije al ovako je:

imao zalmana 7000cu
temp mi bila 36 nakon par sati prime-a

prodao zalmana i sebi kupio neki glacialtech za 50 kn i temp mi je 38:confused:

Ima nekoliko savršeno logičnih objašnjenja:
1.Ploča laže

Hmm, zapravo samo se tog mogu sjetiti. Uglavnom sa zrakom se nemrete nadati da će load temperatura biti ispod 40C, osim ako je komp u jako hladnoj prostoriji.

Denzil 18.07.2005. 23:00

Re: Re: Zalman 7000B Cu vs. AlCu

Citiraj:

Originally posted by miato
a tko se to tocno nalazi sa sjeverne strane sjevernog pola :D ?
pa nitko!! that's the point :D

hvala vam na savjetima, o freezeu sam i ja razmisljo al nejde na socket A..
na LAN partije nejdem, bio do sad 2 put u zivotu i imam pametnijeg posla inace tak da pol kile vise manje zaboli me :)
znaci isplati se kazete vi...

tenks:rambo:

Visage 18.07.2005. 23:10

Re: Zalman 7000B Cu vs. AlCu

Citiraj:

Originally posted by Denzil Ja sam najveci pehista s juzne strane sjevernog pola...vec danima se spremam po 7000B AlCu, P.S. informativno, namjeravam ga clockat kolko ide...
Skines Fan Matu i dobijes jos dvije 2k+ okretaja i jos kojih 2 stupnja nizu temperaturu. Moj AlCu tako radi od samog pocetka i hladi ko zmaj. Kad sam kupovao Zalmana nisam ni znao za bakrenjaka ;)

Kerber 18.07.2005. 23:41

Uzmi bakrenog, vjerojatno kad uzmes zalmana dugo neces morati
mijenjati cooler tj dok ne izmisle novi socket a i onda ce zalman izbaciti novu kopcu koju ces iskoristiti pa stoga ja mislim da se isplati dati 50kn vise.

A sto se tice @Crash009 i ja sam prije imao gigabyte pro cooler koji iskreno nije los ali se problem odvodjenja topline javlja kod extremnih oc-a npr:

idle load
Gigabyte 47 56
Zalman 43 49
Temp kucista 36

Sudeci po tvojoj temperaturi od 38°C to nije oc procesor tako da ce svaki cooler drzati ga na toj temperaturi.

Smartguy 19.07.2005. 00:18

Meni su recimo pobrkani senzori na IC7. Kad sam uze zalmana sve sam izvadio iz kompai isključio jedan hladnjak u napajanju jer je bio ka avion. Ja upalio ono temperatura još veća? :confused:

A ono napajanje još ladnije.

I malo propita ljude i ispalo da je od napajanja senzor zapravo procesor.

Moje preporuke za CU, ja ga imam i hladi luđački. Ne prilazi 42.

Dog_Father 19.07.2005. 05:38

Re: Re: Re: Zalman 7000B Cu vs. AlCu

Citiraj:

pa nitko!! that's the point :D

hvala vam na savjetima, o freezeu sam i ja razmisljo al nejde na socket A..
na LAN partije nejdem, bio do sad 2 put u zivotu i imam pametnijeg posla inace tak da pol kile vise manje zaboli me :)
znaci isplati se kazete vi...

tenks:rambo:

nije problem sto ce ti biti tesko za nosati nego sto mozes polomiti plocu
inace mislim da se savjetuje od proizvodjaca da ne ide cooler preko 350g ili tako nesto

Denzil 19.07.2005. 09:22

Re: Re: Re: Re: Zalman 7000B Cu vs. AlCu

Citiraj:

Originally posted by Dog_Father
nije problem sto ce ti biti tesko za nosati nego sto mozes polomiti plocu
inace mislim da se savjetuje od proizvodjaca da ne ide cooler preko 350g ili tako nesto

Hm.. po mom iskustvu s tiskanim plocicama (ili plocama :) ) one nisu tako krhke da ih 1kg POLOMI.. pogotovo ne mislim da bi Zalman napravio cooler koji je pretezak u toj mjeri da moze polomit plocu...
za svaki slucaj sam sad pogledo u manual od ploce i nisam nis naso o tome...

Sky 19.07.2005. 09:32

Nije problem što možeš slomiti ploču, nego je zez sa AthlonXP procevima jer imaju izloženu jezgru koju je moguće okrhnuti ili slomiti. Nije velika opasnost ako si oprezan, ali je realna.

Denzil 19.07.2005. 09:36

Citiraj:

Originally posted by Sky
Nije problem što možeš slomiti ploču, nego je zez sa AthlonXP procevima jer imaju izloženu jezgru koju je moguće okrhnuti ili slomiti. Nije velika opasnost ako si oprezan, ali je realna.
uuu ja sam jako oprezan kad je rijec o mom procu :)) ali hvala na upozorenju :)

Emissary 19.07.2005. 10:21

Stvar je i u tome da je krak sile kraći na zalmanu nego na primjerice hyperu, jednako je manji moment, jednako je manja mogućnost lomljenja. Ali opet, kad se vraćaš pijan sa (lan)partija, ko će pazit na to. :D

Denzil 19.07.2005. 10:25

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Stvar je i u tome da je krak sile kraći na zalmanu nego na primjerice hyperu, jednako je manji moment, jednako je manja mogućnost lomljenja. Ali opet, kad se vraćaš pijan sa (lan)partija, ko će pazit na to. :D
onaj koji je sam zaradio i platio sve sta se nalazi u njegovom kompu.

LuXor 19.07.2005. 21:54

Pri malo jačem drmanju zakretni moment bi bio prevelik i zdrobio bi ti jezgru. Možda se može s nečime učvrstiti za okvir kučišta (napraviš neki nosač).

Kerber 19.07.2005. 22:29

Ja mislim da jezgru mozes slomiti samo pri montiranju hladnjaka ali kad jednom stavis hladnjak nema bojazni da ce se nesto dogoditi zato sto hladnjak ima svoje drzace.
Isto tako plocu fiksiraj na sto vise mogucih vijaka pa je i tu mala vjerojatnost da ce nesto puknuti cak i kod prenosenja.

Denzil 20.07.2005. 10:19

ha ha ne vjerujem, u uputama pise da je max 300g za SocketA a moj zalman ima 755g .. i naravno oni nisu odgovorni za mogucu stetu :clap:
no montiro sam ga bez problema, on ima svoje nosace, ploca ima svojih 9 sarafa i mislim da to nejd nigdje..a ak cu ga nosit negdje bit cu oprezan ili cak skinut zalmana privremeno dole..zaboli me..nije tak tesko zasarafit 2 sarafa...

hvala svima.. :beer:

tihomir 21.07.2005. 11:23

Citiraj:

onaj koji je sam zaradio i platio sve sta se nalazi u njegovom kompu.
:beer: Eto što je radni čovjek... Nemoj mislit da nema još takvih.

Emissary 21.07.2005. 11:50

Ponosno se javljam, sprašio svojih 1000 eura :beer: :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:53.