![]() |
boot problem,nema bip-a ni slike
ovako, danas slozio htpc u novo kuciste i upalim ga ja i radi,
nakon par minuta sve se smrzne, neradi tipkovnica ni mis, neda se ni restaratat na gumb, ugasim ga i ponovo upalim lampica na mbo svjetli svi ventovi se upale al nema ni bip-a ni slike - da bi se nakon sto sam ga postio 10ak min upalio normalno -ali opet nakon par min u win-sima smrzavanje i opet ista prica....nakon sto ga ugasim niti daje sliku nit ploca bip-a dok ga neostavim 10ak min ploca je asus M4A785D-M PRO proc:amd x2 7750be napajanje frontier 380w napominjem da dok nisam mjenjao kuciste je sve radilo, e sad dal je to samo slucajnost ili ne to neznam |
vjerovatno ti ploca negdje na kucistu radi spoj, probaj sve izvaditi iz kucista i onda upaliti komp, ako je sve ok znaci da je do toga. to je prvo sto mi pada na pamet
|
napajanje?
|
evo vratio sve u staro kuciste i komp radi ko da nikad nije zajebavao, e sad kak izolirat lim na kom se drzi ploca od ploce posto je ziher da je negdje radila kratki spoj
|
prvo, trebas skuziti gdje je radila spoj. ali najjednostavnije ti je da izmedju nosaca i maticne i maticne i srafova sto je drze postavis one male crvene prstenove sto ponekad znaju doci sa kucistem. potrazim sliku pa ja postam
EDIT: nisam nasao sliku jer mi google ne izbacuje nista, ali mozes ih i sam napraviti. http://i204.photobucket.com/albums/b..._02/Oct1-6.jpg |
ni u starom kucistu nemam te podloske pa nema problema
|
onda je negdje drugdje kontakt. mozda preko zadnjeg limica? ovako napamet mogu nabrajati do sutra, najbolje da pregledas kuciste u potrazi za mogucim mjestom kontakta ili ostavis sve u starom kucistu.
|
zadnjeg limica nema , ma zato mi i je sve tak cudno....
|
Možda imaš neki distancer viška?
|
distanceri su samo oni koji trebaju biti, al zasto se nakon desetak minuta što ga ostavim na miru win-si ipak dignu samo se brzo smrznu, i onda nakon ponovnog paljena nema slike ni bip-a s maticne, nego ga moram ostavit opet desetak minuta i onda opet pali i ulazi u win-se (naravno nakon par min u win.sima opet smrzavanje)
|
kad ga restartas, dok nema slike ni bipa, jel se vrte ventovi? ili je sve "mrtvo"?
|
ventovi se vrte i lampica na mbo svjetli, znaci nije mrtva...
|
banalno pitanje, ali vrijedi probati. jesi u starom i novom kucistu koristio iste srafove? mozda (u slucaju da si ih mjenjao) je jedan od njih radio kontakt
|
serafi su bili isti al distanceri su razliciti
|
jel ih mozes zamjeniti ili su fiksni? mozda jedan od njih radi frku (ako je uopce u tome problem)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:28. |