![]() |
(riješeno) Nepodržani video format, Toshiba Regza 32" na HD3870
Pozdrav,
Dokopao sam se ove TV na par dana za probu (stoji i skuplja prašinu kod rođaka u praznom stanu), spojim je na moj komp i dobijem poruku iz naslova. Uredno selektiran PC u postavkama TV-a, spojeno kabelom na PC port na poleđini TV-a, a na komp preko DVI/VGA adaptera na moju HD 3870. Inače, već sam se ovim spojem koristio na svom Panasonicu i radilo mi je bez greške. Prečešljao sam postavke Regze, ali ne nalazim ništa što bi mi bilo sumljivo... Može pomoć, savjet. LP |
pa rezolucija, restartaj komp, stišći F8 pa odaberi low resolution ili enable vga, kad dobiješ sliku podesi nativnu rezu televizora
|
Nađi manual na netu točno za taj tip i pogledaj koje rezolucije / frekvencije "prima" na vga ulazu, potom to postavi u driveru.
Napamet 1024x768 60Hz ili 1366x768 60HZ bi trebao raditi. |
Imam isti TV, mislim dok je bila spojena VGA kabelom da je max rezolucija bila 720p
|
Citiraj:
|
LCD nije isto kao CRT, nebitno jel monitor ili tv, dizanje refresh - a ne rješava ništa jer radi sasvim drugačije od crt monitor - a / tv - a.
Rijetko koji radi sa refresh - om većim od 60 Hz. "Umaranje" očiju ovisi o izvedbi (elektronici) pojedinog LCD tv - a i kako prikazuje pojedinu podržanu rezoluciju. |
Postao sam nakon cca pola sata rada na njemu i ne znam jeli uzrok možda prevelik ekran preblizu očima (80-ak cm) ili samo moj subjektivni osjećaj nelagode, ali da je ugodno, nije baš. Našao sam da je ovaj model (32AV635D) koji imam ispred sebe neki low-end u Toshibinoj ponudi za 32", pa najvjerojatnije ova tvoja tvrdnja o elektrnici može biti objašnjenje na moj osjećaj "umornih očiju". Pol sata nikako ne može biti dovoljno vremena za neku ozbiljniju procjenu, pa ću večeras još malo silovat oči, no na kraju nije ni bitno, jer je cijela priča ionako samo bila za probicu. Posebno me veseli činjenica da sam upravo sinoć finalizirao kupovinu Dell-a U2311H, pa vjerujem da će mi oke s njime doći na svoje! :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:49. |