PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Laptop se gasi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=230423)

chare 09.03.2012. 01:31

Laptop se gasi

Evo posto mi se u zadnje vrijeme vec par puta desilo odlucio sam potraziti pomoc. Stvar je u tome da se laptop tijekom surfanja jednostavno ugasi. Nije BS jer sam pogledao vec preko par programa ( npr. WhoCrashed ), nije stvar u disku jer sam provjerio sve sto sam mogao preko hdtune, Nije stvar u procu jer sam provjerio preko Prime95 stabilnost ( mjenjao sam proc na lapu ), nije stvari u memoriji jer je prosla memtest. Znaci u kratko po meni bi trebalo biti sve u redu. Ima mozda ko kakve ideje ?

Konfiguracija laptopa je custom. Kupljen Toshiba L40-14b i izvaden proc te stavljen T5450 ( vec naglasio Prime prolazi bez problema znaci stabilan je ), umjesto rama stavljeno 2 gb ddr 667 novih. Stavljeni gore Win 7.

Samo da napomenem ovaj problem se pocao dogadat ( bar mislim tako, laptop uzet da starci mogu surfat i ubijat dosadu pa ga oni vecinom koriste ) poslije instalacije novog firefoxa - malo glupo al u zadnjih 4mj je to jedina nova stvar instalirana ( instaliran prije cca 2 tj firefox novi ). Molio bih neke druge opcije i ideje osim "formatiraj lap pa vidi" hvala i lp :chears:

p.s. gasi se i dok je "ustekan" u struju pa mislim da nije ni baterija. Da nebi bilo komentara da se baterija ispraznila =)

FRipper 09.03.2012. 09:20

testiraj cmos bateriju...ako ne valja promjeni

i malo vidi jel se gasi kada nesto pritisnes na plastici ili sam od sebe ovak krepa

nino 09.03.2012. 09:27

Slican slucaj sam imao, disk je bio u pitanju. Makar je prolazio testove, lap se random gasio.

Obavezno probaj i bez baterije, cisto da eliminiras mogucnost.

esad 09.03.2012. 10:02

Imam isti taj laptop i imao sam taj problem sa gašenjem ali bilo je davno i ne mogu se sjetiti što je bio uzrok problemu. Uglavnom nije hardverski problem nego su bili winsi ili driveri.

chare 09.03.2012. 10:42

@fripper : bez stiskanja sam od sebe se gasi, znaci recimo citam neki text na webu i paf, probat cu bateriju - ta mi opcija nije na pamet pala, probam/javim

hvala i svima na pomoci i idejama - javim rezultate

OgyAMD 09.03.2012. 14:55

Kakve su ti temperature? Da se slučajno lap na pregrije? (loša pasta, neispravno nanešena pasta, vent u banani itd..)

chare 09.03.2012. 15:26

Pretpostavljam da nije temperatura u pitanju jer sam znao igrat half-life po par sati i sve radilo, Stari mi zna gledat dokumentarce neke i filmovi i isto sve radi. Jedino sam do sad primjetio da se gasi prilikom surfanja pa me to muci =/ Al evo za svaki slucaj budem i temp provjerio makar sumnjam.

FRipper 09.03.2012. 16:17

pobrisi firefox i drivere od grafičke, wifia, lana i instaliraj ponovno ;)
moguce da je do sw sve to

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:02.