![]() |
Nestanak internet konekcije na PC-u
E ovako. Jučer sam promijenio ruter ... TG782 sam zamijenio sa Siemens se 555. Sve sam fino namjestio i sve je jučer šljakalo, do danas, kada sam u razmaku od sat vremena izgubio konekciju 2 puta na nekih 3-4 minute ... Računalo uopće ne daje neki signal da nema internet konekcije, čak je i ona ikonica dolje desno normalna i piše internet access.
Ono što je neobično da u isto vrijeme dok na računalu internet ne radi, na laptopu i mobitelu on radi super, ali preko wirelessa ... Na ruteru je postavljen zadnji firmware mislim da je 1.30n i to non_IPTV verzija. Isključen mi je UPnP. Koristim windows 7 64 bitni ako je to bitno .... neznam koju još informaciju bih trebao dati :) |
Ipak fali podataka, prvo postavke u SE555:
- konfiguriran standardno u Router mode ? - gasi UPnP - ako se ne igraš ne treba, ako treba za nešto onda otvaraj manualno portove kroz Port Forward - gasi QoS - neradi dobro i zna biti razlog blesiranja - manualno mu definiraj adrese DNS Servera - makneš sa auto na custom + uneseš, vidi DNS by ISP - gasi trafic control ako je slućajno upaljen - isto je drek - firewall - može ostat upaljen, ako se dobro sjećam ona "srednja" varijanta je skroz ok Komp spojen žično (Lan) ili bežično (WiFi) na router ? Koja mobo tj. mrežna je u pitanju, jel ova pod Moj Komp? Koja verzija drajvera je sada aktivna ? Na supportu je za W7 x32 i x64 ver. 7005 > ftp://europe.asrock.com/drivers/AMD/Lan/LAN_Win7-64_Win7(7005).zip Na ovoj stranici > http://www.realtek.com/Downloads/dow...D=3&GetDown=fa imaš W7 driver (Ver: 7.050 Date: 2012/1/20 Size: 719k), dl. i raspakiraj negdje, kroz Device Manager napravi Manual update, odvedi ga na 64 folder. Javi rezultat pa možemo dalje. |
Hvala ti na odgovoru. Evo ovako.
Da konfiguriran je standardno. Po uputama iz one ADSL biblije tu na forumu. UPnP sam imao već ugašeno zbog igranja. Evo ugasio sam i QoS. Što se tiće DNS-ova unjeti su na kompu ručno, kao i IP adresa .... E sad, što se tiče DNS-a imam jednu dvojbu ... u onoj temi DNS by ISP sam vidio da je za T-com ovako : Novo, Alternativni par: Primary = 195.29.166.116 Secondary = 195.29.166.117 Ovo sam iskopirao sa rutera pod status:
Taj dio mi baš nije jasan ... Kod traffic control stoji: "Currently there is no information available. Please set up the Traffic Control feature first." Pa pretpostavljam da je isključen. Firewall je uključen, i pod Attack detection je medium. E sad računalo koje na kojem se javlja problem je spojeno žično, dok u isto vrijeme laptop je spojen wifi i nema tog problema. Tako je matična u moj komp je aktualna, koristim onboard mrežnu .... Aktualni driver je od MIcrosofta - 7.2.1127.2008 ... iz 2009 godine. E sad ja sam stavio ove drivere sa realtek stranice koje si rekao od 719k ... ali kad sam instalirao pod driver pise 7.50.1123.2011 - 23.11.2011. .... Eto ostavit ću sad tako, pa da vidimo oće se javljati problem .... E da i da odmah pitam, postoji li neki Traffic counter ili monitor, koji mi može prikazati stanje internet veze recimo tokom dana ?? da vidim da li je bilo trenutaka kad nije bilo veze ?? Jer nisam cijeli dan za kompom, pa da budem siguran da li se još problem događa ?? |
Pogledaj ponovo DNS by ISP, napravili su puni krug pa se vratili na .3 i .4.
Pa tako manualno postavi Primary = 195.29.150.3, a Secondary = 208.67.222.222 ili 8.8.8.8 po želji. Vezano za driver, vidiš da je taj od Realteka po broju noviji, ostavi njega i gledaj da (ako radiš M$ update) winsi ne "povuku" staru verziju. Mislim da je driver bio razlog problema. Stanje i "povjest događaja" možeš vidit u web konfigu routera Status > Device, prethodno provjeriš / postaviš u Advanced > System Log, Log level=Informational, log server=Off (ne treba). Tu ćeš vidit sve bitno vezano za router (konekcija i sl), međutim nećeš vidit "pucanje" mreže na relaciji pc - router. Pojednostavljeno rečeno, nema se šta prijavit. Rekao sam poviše, 99% da je M$ drv kriv za grešku koju si imao. Inaće su te x64 os verzije i drv za njih često problematične. |
Evo namjestio sam DNS-ove na:
195.29.150.3 208.67.222.222 E sad, vidjet ćemo kaj će biti. Al problem je kaj je meni na kompu sve radilo ok dok sam imao ovog thompsona 782, nije bilo ovakvih problem . E sad vidjet ćemo, jer kažem neznam kako da vidim da li se problem nestanka veze pojavi dok nisam za računalom. |
Sad kad si podesio SE555 kako treba i ako je ispravan neće biti razlog problema.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:47. |