![]() |
Što dignut
Napokon sam uspio otključat svoj proc.:clap: :clap:
Na internetu sam našao uputstva za oc-kanje.U uputstvima za oc-kanje ljudi savjetuju podizanje množitelja. A Dragon Killer i drugi mi savjetuju podizanje fsb-a.Sta treba dizat fsb ili množitelj?:confused: |
Veći FSB veća propusnost. Veći multiplier manji fsb manja propusnost. Go figure.
Najbolje je naći nekakav omjer u korist jednog i drugog. |
Re: Što dignut
Citiraj:
|
kada OC-aš onda obično tražiš kombinaciju FSB-a i množitelja s kojom imaš najbolju stabilnost i propusnost podataka.
Ako imaš dobar RAM diži FSB a ako nemaš diži množitelj ili FSB ali da onda ploča radi asinhrono (CPU:RAM nije 1:1) |
Proc je amd athlon thunderbird.
nije baš nešto ali za sad je ok.digno sam ga do 1.4 ghz temp mi je oko 46stupnjeva kod opterećenja oko 54.dali netko zna koja je maksimalna temperatura za moj proc?fsb mi je na 155(maximum):clap: nadam se da mu ne škodi!! koju termovodljivu pastu da uzmem?sadašnja je sva skrućena (nisam mjenjo 4 godine. |
Citiraj:
Uzmi si Artic 5 ili neku slicnu pastu..Uglavnom bolje ikakva nego nikakva :D |
Citiraj:
@alien-z Artic-silver 5 isprobana, dobra pasta, potvrdeno od svih forumasa tak da nemos pogriješit Za proc neznam to ce amdovci iskomentirt. |
Citiraj:
|
NIsi decku rekao nis konkretno. Oc ti je dobar (valjda)??????? pa je dobar il nije. Artic silver 5 ili neka druga= koja mozda silikonska ili kremika ili ????
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sto se tice paste rekao sam Artic 5 ili neka slicna,znaci moze i ona od coolermaster-a,zalmana.. :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
While much safer than silver greases engineered for high electrical conductivity, Arctic Silver thermal compound should be kept away from electrical traces, pins, and leads. The compound is slightly capacitive and could cause problems if it bridged two close-proximity electrical paths. Sa služben stranice. |
kao 1. nemoj as-5 jer joj je opala kvaliteta jakooooo
kao 2. bolji izbor ti je sada AS cearimq(iliti keramika:D ) kao 3. nabavi si novi proc jer imas tako receno pecnicu u kompu iliti tako popularno zvan fen:beer: al sa 1 na 1.4 je ok klok:beer: |
Citiraj:
npr. meni su u Ve-Milu nabacali toliko paste na Bartona da je jadan plivao u pasti, sve je bilo bijelo čitava pločica :fuming: |
Ako pažljivo staviš nebuš ništa spalio ali uvijek se može zalomit
|
Citiraj:
|
Hvala ljudi cuo sam da bi moj proc trebao ić do 1.6 alli ne želim probat!:D :smoke:
|
Nemoj probat ni u kom slučaju jer buš spalil proc
|
Citiraj:
Thunderbirdi mogu izdržat do nekih 90 stupnjeva. |
sada je na 1.80v nadam se da nije premalo pošto mi je normalna 1.75v
ovo od 1.6 ghz neću probat dok ne kupim novi komp a onda ću ga drmnut na maximum da vidim koiko ide.sad upravo smišljam nove načine hlađenja(možda bi ga mogo više dić):D |
Dobro to ide za jednog Thunderbirda :D
+40% MHz sa +0.05V :beer: |
Citiraj:
|
Bar mi nešto valja.stabilnost nisam isprobavo u benchmarcima ali mi grid vrti i još mi niš nije propalo!
|
Ako ga ostviš na 1.8v i dižeš samo fsb teško da češ skurit nekaj. Samo podizanjem napona se kure komponente.
Koji mu je max na 1.8? |
Citiraj:
|
Sad mi je palo na pamet da su u PCPlayu prije 4 godine Athlona C 1400 (isto Thunderbird) digli sa 1400 na nekih 1600 MHz i to sa 2.2V. :D :D
Temperatura je bila 42 stupnja (vjerovatno idle) - ipak je u igri bio Zalman CNPS-5500 Cu + Delta na 7000 rpm. |
Da samo kaj je kod Aliena Super orb hladnjak a to je hladnjak koji skoro niš ne hladi
|
Ne s..i jer inače sad mi je temp na procu 56 a u sobi 37.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:35. |