![]() |
Spajanje LAPTOP - TV !PROBLEM!
Imam laptop i na njemu samo VGA i HDMI izlaze!
Imam TV i na njemu samo SCART i ČINČ ulaze! Kupio sam kabel VGA to SCART te kad ga spojim sa TV-om na laptopu mi u Catalystu detektira TV ali na TV-u nema slike na tom izlazu di sam spojio SCART niti na jednom drugom?? Imam laptop toshiba satellite a665d-s5172 koji ima grafičku Ati Radeon Mobility HD 4200! Prov pitanje je zašto mi nema slike kad spojim sa VGA - SCART kebelom, a drugo pitanje je dali postoji još koji način da spojim taj laptom sa TV-om?? HVALA!! |
ako nemas s video izlaz onda nema drugog nacina. kakav adapter imas? ako je samo komad zice sa razlicitim konektorima na krajevima onda ti nece radit, moras kupit aktivni converter koji na ebayu kosta 20ak dolara...
evo recimo ovakav. ja imam isti samo srebrni. koliko sam skuzio ima razlicitih cijena a razlike su uglavnom u dostavi i kablovima koji dolaze... |
Hvala puno!
|
vga scart
Moguce dobiti sliku preko VGA na SCART, u stvari slika na TV-u je odlicna, primetno bolja nego preko SVIDEO kabla.
Ja pravim i prodajem VGA-SCART kablove, ali nisam iz Hrvatske. Kabl koji ja pravim sadrzi dosta elektronike, izmedju ostalog kabl sadrzi i integrisano kolo u kojem su sadrzane informacije o radnim rezolucijama, kolorimetrija, gama, sve prilagodjeno za CRT TV. Tako da je podesavanje radne rezolucije jednostavno. U mojem kablu su predefinisane sledece rezolucije 720x288p na 50Hz, 720x576i na 50Hz (PAL), 768x576i na 50Hz (4:3), 800x300p na 50Hz, 800x600i na 50Hz (4:3), 960x540i na 50Hz (16:9), 1024x576i na 50Hz (16:9), 1440x576i na 50Hz, 1920x540i na 50Hz ATI grafike podrzavaju sve navedene rezolucije, i sve ove rezolucije provereno i odlicno rade na standardnom CRT televizoru. Za gledanje filmova slika je ekstra kvalitetna. Posto u tom tvojem VGA-SCART kablu verovatno nema predefinisanih TV rezolucija, moras da rucno podesis zeljenu rezoluciju (na nekim grafikama je to moguce). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:57. |