![]() |
S čime obnoviti grafitnu vodljivu masu na poleđini gumenih tipki?
Naime, posjedujem panasonicov bezicni telefon kojem tipke polako gube osjetljivost. Potrebno ih je sve jace i jace stiskati da bi reagirale.
Cistio sam kontakte na pcb-u i poledjinu gumene tipkovnice, ali uzalud. Dal postoji u prodaji kakva vodljiva masa kojom bi mogao poboljsati vodljivost kontakta? Boja ili sto vec? |
Imao isti problem nedavno. Otvorio, očistio kontakte na pcb-u i kontaktni dio gumenih tipki sa medicinskim alkoholom i štapićima za uši i fercera k'o nov.
|
Citiraj:
Ja sam daljinski opd klime riješio tako što sam proša b4 olovkom po karti deveri i u prašinu utoča štapič za uši pa proša po kontaktima (obe strane) Radi ko nov. |
Citiraj:
ja sam prosao samo sa obicnom grafitnom olovkom po chipu (na više stvari, od autića na daljinski, daljinskih i slicnih gluposti) i sve radi ko novo nakon toga... |
Citiraj:
Citiraj:
:chears: |
Znam da sam svojevremeno bio kupio nekakav grafitni spray u Pichoteci.
Zasigurno postoji i dalje. |
ima i "wire glue" (nabavio s ebaya) odlicno za popravljanje kontakata na SE mobitelima i tako tim glupostima, i stoji dugo vremena
Code:
http://www.ebay.com/itm/WIRE-GLUE-Electrically-Conductive-Glue-/290586090899?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43a847dd93 |
Slicne problem imao s daljinskim od receivera.
Ciscenje je kratkorocno pomoglo.. No, ono sto je definitivno rijesilo problem je alu folija. Izrezao velicine koje je dodirna povrsina, i naljepio na tu gumu... i radi k'o raketa :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:47. |