![]() |
Splwow64.exe šta je to virus ili servis
Imam win7 ult. 64bit i danas zapazim da kad pokrenem Word ili PowerPoint 2007 da podigne i taj servis ili šta je več taj splwow64.exe.
Nebih ni primjetio ali kad pokrenem jedan od ta dva program onaj kružić kraj kursora se okreče jedno 5-6 sekundi i onda skontam da je podigao taj servis. Čudno da se to ne događa na Excelu. Pogledao malo po netu i vidim da je to servis za printer, a je nikad nisam imao prikopčani printer na računalu. Windowsi su instalirani prije godinu dana i to se do sad nije događalo, inače taj servis se ugasi nakon 2-3 minute i ne opterčuje procesor i torši malo resursa memorije, ali se pali nanovo kod pokretanja Worda i Pointa. Da li trebam šta poduzeti u vezi toga, je to opasno. |
Imam i ja taj servis kada pokrenem word i ne pravi mi probleme...
|
Imaš prikopčani printer na kompu ili taj servise se podiže bez obzira imaš ili nemaš prikopčani printer.
Misli ne pravi ni meni nekakve probleme ali siguran sam 100% da ga do sad nisam imao u Task Menageru |
Prvi rezultat gugla.
http://www.what-is-exe.com/filenames/splwow64-exe.html Nema veze sa printerom, koliko sam shvatio na brzinu, pojavljuje se kad se x32 programi pokrecu na x64 windowsima. |
Koliko imate u task menegeru explorer.exe-a, ja imam dva prvi se zove samo explorer.exe a drugi explorer.exe*32.
Dajte mi javite da znam jel to u redu. Win 7 su 64bit Ultimate |
Kod mene je aktivan samo jedan i to explorer.exe
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:34. |