![]() |
(riješeno) HP 6735s odjednom prespor
Neznam kako da složim bolje naslov, no ovako nekako ide priča
Sinoć me zove bratić i kaže da mu je odjednom laptop prespor. Kaže da je nešto pisao na skypeu i da su mu samo odjednom slova počela kasniti, ulaženje u task manager skoro minutu, podizanje windowsa par minuta. Šteka i balončić od skypea. Sad ovako na prvu, reko pokupio si neki virus i najbolje da staviš gore nove windowse. No stvar je da je laptop ultraspor i kad se pali, i kad se probava kretat po onom boot meniju il kako se već zove. :fuming: Ima netko koju ideju? |
Hdd je otisao u pio mod.
Opisi konfiguraciju lapa. |
Ja bi ovako na prvu rekao da su BB-i na HDD-u, najbolje bi bilo da sto prije backupira podatke a poslije toga odvrti neki HDD tune ili sl. program da provjeri
|
intel dual core, 2x2gb rama, 250 giga hard i neka radeonka. Kad saznam točno updejtam.
Citiraj:
|
Stavi Hiren's Boot CD i digni sistem s njega. Na njemu imaš sve potrebne alate za testiranje - MemTest, tvorničkih alata za dijagnostiku hardova,...
|
Čudno da je i botanje sporo, meni je sumniv ac adapter, da laptop ne radi na bateriji??
|
Neka testira drugi punjač. Punjač nekad zna biti kriv za poremećen rad procesora pa ostane na niskim taktovima tipa 800 MHz.
|
Laptop je zasad proradio sam od sebe. Za ubuduće ćemo vidjeti.
Hvala svima na pomoći :chears: |
inače ti odroni imaju debilan sistem hlađenja i zna se zaštopati, pa može biti da zbog velike temp cpu trotla i sve se vuče i sad je sve proradilo kad je osto ugašen preko noći... nisu baš 100% simptomi, ali treba uzet u obzir svako i baciti oko na temp.
|
6735s i Intel proc???
Da nije ipak neki AMD unutra? Imamo ih par komada i svi se griju ko blesavi, a onda uslijedi usporavanje. Redovito se čiste, al brzo je potrebno ponovno čistiti. Jako loše hlađenje. |
ima ih i sa intelom, no ni to ne pomaže... griju se i dalje.
|
Mene je kod njih više zabrinjavalo grijanje harda nego proca. Hard se grijao debelo više od cpu i grafe, a njegovo hlađenje ne možeš riješiti nikako osim coolerom ispod laptopa.
|
OT: Jel nisu 6735s sa AMD procevima, a 6730s sa Intel procevima?
|
ma može biti i da je to... onda sam ja imao 30 pod rukama, ali svejedno sejm krep :)
|
Citiraj:
Uglavnom, problem je rješen. Naime punjač je krepao. I što je najzanimljivije, novi zamjenski nije htio puniti laptop dok novi originalni je :S |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22. |