![]() |
Gigabyte G1.Sniper 2 & Gigabyte Z68XP-UD3-iSSD - posebne na svoj način
Danijel je u svom stilu detaljno analizirao i testirao dvije Gigabyteove ploče.
|
Ček, jel ja dobro vidim ili je na G1 ploči hladnjak u obliku ŠARŽERA sa METKOM na vrhu??? koji idiotizam, majko isusova. Koji je target, djeca od 7 godina, neodrasli mega-gejmeri ili što? :D
cijena ove druge Z68 ploče je katastrofa, za s1155, a BIOS je kao i na Socket A pločama. I onda mi neko veli kaj imam protiv Điđibajta :D inače, Razer, svaka čast na reviewu :D |
Da, da, metak :D A sudeći po novim modelima, ne prestaju s tom praksom. Da je stvar "in" govori i nova MSI-jeva X79 Big Bang ploča :D
A u vezi BIOS-a, Gigabyte čini se nikako na zelenu granu, jer je dizajn (a i funkcionalnost) njihovog novog UEFI BIOS-a u žešćoj banani :( Asus je među prvima napravio tranziciju, a svoj posao pri tome odradio najbolje od svih vendora. |
Jako lijepo napisano D. :)
Čitko i poučno. Vjerojatno pogađate koji dio recenzije mi je zapeo za oko :D Citiraj:
|
Citiraj:
A ne vidiš NB hladnjak u obliku optike za pušku? :D ACOG :) Meni čak i fora izgleda. Ova MSI izgleda i bolje (jedino da nema ovog "redenika" na SB-u, al čisto crna boja dosta dobro izgleda). U svakom slučaju bolje neka tema na ploči nego nabacat sve moguće boje spektra kako često znaju napraviti (GB pogotovo) Sabretooth je ploča koja fenomenalno izgleda, a ne pokazuje puno. Meni je ovo čisto OK. |
Meni se osobno iSSD verzija jako svidjela. Ploča je odlično radila samo što bi ja recimo gore stavio neki ssd većeg kapaciteta.
Sniper2 kao i sve ostale G1 ploče su mi odvratne i preskupe. Osobno bi radije gore nakalemio jedan NF200 čip pa da imam dva ili tri punokrvna x16 utora. Ionako ima mjesta za njega. A audio čip stavio na zasebnu karticu. Također meni je donji blok (onaj s ledicama) smetao za montažu hladnjaka jer je previsok. Tijelo fria je nasjedalo na njega. Jesi li ti imao problema? |
Citiraj:
Citiraj:
|
iskreno više volim oldskul award bajos nego lica fatalitija i mouse suport... takav sam šas' sad :)
dizajn pusti me da vrištim. |
KITCH (Designed in Taipei) Dobra ploča samo ne znam što se igraju tako sa izledom.
|
Citiraj:
|
Pa i UEFI bios radi uredno na tipkovnicuisto jednostavno. Meni je ipak bio bolji Award-ov od ami-jevog. Na dfi je bio award plus za njega naspram amijevog na asus je što ima detaljne podmenije, kod amija je bilo dosta dotga što se mjenja na +/-, a npr ista taj award na gygybite nema tih podmenije i dosta se mjenja samo na PG up i PG down.
|
meni treba bios da ga podesim brzo i da radi, a ne da ima cvjetiće i teletabise u pozadini... no velim to su već osobne preference.
između ostalog to kad sam vidio na svojoj mbo, reko ako ništa drugo presudit će old skul bajos. |
Citiraj:
|
slažem se da je to više-manje slack space iskorišten za dječje eye kendije... podešavanja iz win koji uhvati promjene nakon restarta.
mislim da za takvu funkcionalnost nije potreban 32m uefi :D :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Nije meni plastični okop ventilatora sjeo nego baš blok hladnjaka.
|
izgleda da gigabyte planira sve hladnjake raditi u military izvedbi...
http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4046#ov |
Pa sve je to G1 serija ploča.
|
i jedna i druga matična mi se sviđa, sada čekam možda kupim od jednog tipa maximus IV gene z, ako ne onda ću vjerovatno uzet Z68XP-UD3 :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53. |